Anasayfa /  Eğitim

Özel okul teşvik sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Eylül ayının gelmesiyle birlikte binlerce öğrencinin velisi Özel okul teşvik sonuçlarının tarihini merak etmeye başladı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvik sonuçlarını saat kaçta açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 07 Eylül 2018 10:24

Eylül ayının gelmesiyle birlikte binlerce öğrencinin velisi Özel okul teşvik sonuçlarının tarihini merak etmeye başladı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı özel okul teşvik sonuçlarını saat kaçta açıklanacak?

Özel okul teşvik sonuçları, dün sona eren başvuruların ardından veliler ve eğitimcilerin yakından takip ettiği konu oldu. Özel okula kaydını yaptıran ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği teşvik desteğine başvuran veliler, sonuçların açıklanacağı sürece kilitlendi. Bu yıl toplam 75 bin öğrencinin destekten faydalanacağı özel okul teşvik sürecinde en fazla destek temel lise öğrencilerine verilecek. Peki, özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Özel okul teşvik başvuru sonuçları, eğitimlerini özel okulda sürdürmek istedikleri çocukları için destek almak isteyen ebeveynlerin odak noktası oldu. Destek alabilmek için özel okullar vasıtasıyla teşvik desteği başvurusunda bulunan veliler, bakanlığın sonuçları açıklayacağı ana kilitlendi. Peki, özel okul teşvik sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen o detaylar

TEŞVİK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Özel okul teşvik başvurusu sonuçları, 6 Eylül tarihinde başvuruların tamamlanmasının ardından merak konusu olmuştu. Özel okul teşvik başvuru sonuçlarının 7 Eylül Cuma günü erişime açılması bekleniyor. Ancak sonuç saatiyle ilgili detaylar ise henüz bilinmiyor.

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2018-2019 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 290 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 960 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 610 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2018-2019 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

EK YERLEŞTİRME 24 EYLÜL'DE

Bu tarih aralığında destekten faydalanma hakkına sahip olamayan öğrenciler ise 24 Eylül tarihinde gerçekleşecek Ek Yerleştirme Sonuçlarını bekleyecek. Bu tarihlerde destek hakkından faydalananlar, 24-28 Eylül aralığında Ek Yerleştirme kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.


Yorumlar