Anasayfa /  Eğitim

Özel okul taban puanları açıklandı! Lise taban puanları 2017

TEOG puanlarının açıklanmasının ardından Yerleştirme Esas Puanlar da heyecanla bekleniyor. Birinci ön kayıtları 30 Haziran'da başlayacak olan özel okulların taban puanları da açıklanmaya başladı. 2017 Özel okul taban puanları açıklandı! Lise taban puanları

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2017 12:29

Bazı özel okullar sitelerinde taban puanlarını açıkladı. Özel okullar için birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran'da başlayacak.

İŞTE ÖZEL OKULLARIN PUANLARI

Robert Koleji- Okul puanı: 995,5 Kontenjan: 1?01 Kız, 100 Erkek

Saint - Joseph Fransız Lisesi- Okul puanı: 880

Dame De Sion Fransız Lisesi- Okul puanı: 870 

Saint - Michel Fransız Lisesi- Okul puanı: 840 Kontenjan: 100

Koç Lisesi- Okul puanı- 498 

TED İstanbul- Okul puanı- 480 Kontenjan: 79

Üsküdar Amerikan Lisesi- Okul puanı: 395 Kontenjan: 180



KAYITLAR 30 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Millî eğitim Bakanlığınca yayımlanan liselere tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, 30 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların (YEP) açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak.

Taban puanlarının açıklanmasının ardından özel okullar için birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran-3 Temmuz arasında yapılacak. Ardından 4 Temmuz’da birinci kesin kayıtlar alınacak. 5 Temmuz’da birinci yedek liste kesin kayıt dönemi gerçekleşecek. 6 Temmuz’da sıra ikinci ön kayıtlara gelecek. 7 Temmuz’da ikinci kesin kayıtlar alınacak. Bu gün içerisinde okulun asil listesinde yer alan öğrencilere öncelik tanınacak. Ancak asil listedeki öğrenci kaydını yaptırmazsa, sıra yedek listedeki adaylara gelecek.10 Temmuz’da üçüncü ön kayıt döneminin tamamlanmasıyla birlikte ve 11 Temmuz’da üçüncü yedek kayıtlar gerçekleştirilecek. 12-13 Temmuz’da serbest kayıtlar yapılacak.

ÖZEL OKULLARIN PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Özel okulların TEOG puanlarını hesaplarken standart bir hesaplama yapılmıyor. Her lise kendi puan sistemini geliştiriyor. Bazı okullar dört farklı alandan öğrenci seçerken bazıları ortaokulda verilen 12 ayrı dersten seçim yapıyor.


Yorumlar