Anasayfa /  Eğitim

ÖSYM ALES Sonuçları açıklandı - Sorgu - ALES sonucu TC Kimlik no ile ÖĞREN

ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı. 18 Kasım'da yapılan ÖSYM ALES sonuçları ösym ile eş zamanlı olarak haber sitemizde açıklanmıştır. ÖSYM ALES sonuçları öğrenmek için aktif olan linki tıklayınız. 18 Kasım Ales sonuçları TC Kimlik no ile sorgulama yapma ve merak edilenler haberimizde.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2018 16:40

ÖSYM, ALES sonuçlarını açıkladı.  18 Kasım'da yapılan ÖSYM ALES sonuçları ösym ile eş zamanlı olarak haber sitemizde açıklanmıştır. ÖSYM ALES sonuçları öğrenmek için aktif olan linki tıklayınız. 18 Kasım Ales sonuçları TC Kimlik no ile sorgulama yapma ve merak edilenler haberimizde.





ÖSYM ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI - TIKLA ÖĞREN





Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2018-ALES/3) sonuçları açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM) yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2018-ALES/3) sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 18 Kasım'da yapılan 2018-ALES/3'ün değerlendirme işlemleri tamamlandı.





Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

 

ÖSYM'nin sonuç sayfasında ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuçları, açıklandı. ALES sonbahar sınavı sorgulama ÖSYM sayfasında yapılıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) giriş sayfasında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının sonuçlarına dair açıklama yapıldı, sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Sınava girenler puanlarını görebilirken, sınava dair veriler kurum tarafından yayınlanacak.

ÖSYM sonuç sayfasına gitmek için tıklayınız

ALES kaç yıl geçerli?

ALES sınav puanları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ALES puanları geçerlilik süresi içinde kullanabilecek.

ALES sınavına dair veriler yayınlanır yayınlanmaz haber içeriğinde olacaktır.


Yorumlar