Anasayfa /  Eğitim

Okullar tatil mi? 22 Kasım Kar tatili ! Kar tatili olan iller - Son dakika

Okullar tatil mi? 21 Kasım Kar tatili ! Kar tatili olan iller - Son dakika. Yarın okullar tatil mi? Çok kuvvetli kar geliyor işte saati.Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 22 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2017 13:46

Okullar tatil mi? 22 Kasım Kar tatili ! Kar tatili olan iller - Son dakika. Yarın okullar tatil mi? Çok kuvvetli kar geliyor işte saati.Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 22 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak.



Meteorolojiden arka arkaya kar yağışı haberini veren hava durumu alarmları geliyor. Yarın okulların tatil olma ihtimali bulunuyor. Kar yağışı bu gece bastıracak yarın yani 22 Kasım salı günü Batı Karadeniz bölgesinde çok kuvvetli bir şekilde etkili olacak. Kar yağışı için uyarılan iller Bolu , Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce oldu. Bu illerde 20 santimi aşacak kar yağışı görülecek. Meteoroloji saatini de duyurdu. Kar yağışı bu gece saat 22.00'dan sonra başlayacak. Bu durumda yarın bu illerde okulların tatil olması gündeme gelebilir. İllerin valiliğinin gece karın durumuna göre karar vermesi bekleniyor.



Okulları tatil ettirecek kar yağışı : Bu gece başlayacak olan kar yağışı yarın yani 21 Kasım salı günü çok daha kuvvetlenmiş olarak devam edecek. Meteoroloji Bolu, Kastamonu , Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce'deki kar yağışının asıl etkisini salı günü göstereceğini duyurdu. Açıklamada kar yağışının yer yer kuvvetli olacağı ve 20 santim civarında kar bırakacağı bildirildi. 1500 metrenin üstündeki yerlerde ise çok daha kuvvetli kar yağışı olacak. Meteoroloji uyarısında 'Başta Bolu Dağı geçidinde olmak üzere kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' denildi.



Edirne Valiliği de uyarı yayınladı kar geliyor : Kar yağışı trakya bölgesinde de etkili olacak. Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde başlayacak karla karışık yağmurun kara çevireceği uyarısı yapıldı. Trakya Bölgesinde hava sıcaklığının 12 derece birden düşecek. Edirne Valiliği'nden yapılan meteorolojik uyarıda 'Trakya Bölgesinin Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği ve kar yağışının beklendiği' bildirildi.



19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman da kar uyarısı yaptı. Kahraman şu bilgileri verdi: 'Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor. Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz. Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel". 


Yorumlar