Anasayfa /  Eğitim

Okullar ne zaman yarıyıl tatili olacak ? Karne Notu sorgu

15 tatil ne zaman yarı yıl tatili başlama tarihi. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 15 tatil için sayılı günler kaldı. 2018'in gelmesiyle birlikte sömestr tatili de yaklaşmış olacak. Peki 15 tatil ne zaman öğrenciler hangi gün karne alacak?

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2017 10:52

2017 - 2018 dönemi eylül ayında başladı. 15 tatile ise sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akademik takvim açıklandı. Gelin hep birlikte sömestr tatiline bakalım.



Okulların açılmasıyla birlikte binlerce öğrenci gözünü 2017 yılı 15 tatiline çevirdi. MEB tarafından yayınlanan duyuruya göre 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı takvimi belli oldu. Peki sömestr tatilini Ocak ayının kaçında olacak? 

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?



MEB takvimde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. Sömestr tatili yani ikinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'dan henüz resmi bir açıklama gelmemesine karşın 15 tatilin uzaması ve 30 gün olması ön görülmüyor. Çeşitli haber ajanslarında çıkan okulların daha fazla ara tatil yapacağına ilişkin haberlerin ise asılsız çıktığı öğrenildi.





E Okul yazılı sınav sonuçları açıklandı! Nasıl öğrenilir?



E Okul sınav sonuçları, bitmesine çok kısa bir süre kalan dönem sonuna doğru araştırılmaya devam ediyor. Takdir Teşekkür hesaplama öncesinde önemli bir konumda yer alacak olan E Okul sınav sonuçları, eğitim camiasında son günlerin popüler konuları arasında yer alıyor. Peki, E Okul üzerinden sınav sonuçları nereden ve ne zaman öğrenilebilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

E OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

UYGULAMA ÜZERİNDEN DE ÖĞRENİLEBİLİYOR



Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

İLK HAFTA YERLEŞTİRME İÇİN ZİYARET EDİLECEK

2017-2018 öğretim yılı ilkokul - ortaokul kurumları için; adresi okul kayıt bölgesi içerisinde olan öğrenciler veya mazeret grubundaki nakil müracaatı ile alınan öğrencilerin dışında, kalan boş kontenjanlara kura yöntemi nakil yerleştirmeleri yapılacaktır. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 12 nci maddesine göre derslerin başladığı ilk hafta içerisinde devam edecek olan kura başvuru sonuçları, okul müdürlüğü tarafından ikinci haftanın ilk iş günü e-Okul sistemi üzerinden çekilecek kura ile belirlenecektir. 


Etiketler Karne Notu sorgu
Yorumlar