Anasayfa /  Eğitim

Öğretmenlerin İl İçi Tayinlerinde Sıra Sistemi Yeniden Gelmeli

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulanmamaktadır. 

Abone ol
Abone ol 17 Ocak 2019 10:06

Bu nedenle de yer değiştirme talep edilen dönemde ataması yapılmayan öğretmenin talebi sona ermektedir. Yani bir öğretmen sadece bir kez hakkını kullanabilir. 

Ancak sıra sistemi olması halinde sırası gelen öğretmen atanacaktır. O dönemde atanamayan öğretmenin talebi sona ermeyecektir ve bir sonraki atama için sıraya alınacaktır. bu şekilde öğretmenlerin yılda birden fazla yer değiştirme şansları olacaktır. 

2015 yılı öncesinde MEB tarafından yer değiştirmeler için sıra sistemi uygulanıyordu. Bu düzenleme öğretmenlerin çok daha lehineydi. Çünkü norm kadrolarda il içinde ya da iller arasında atanabiliyorlardı. Ayrıca emeklilik ya da ölüm gibi sebeplerle kadrolarda boşalma olması halinde de sıradaki öğretmen atanabiliyordu. 

Şu anda uygulanan sistemde ise sıraya alma yoktur. Bu durumda öğretmenin puanı yüksek olsa bile kadro açığı yoksa il içinde atama hakkını kullanamıyor. Sıraya da alınmadığı için en erken bir sene sonra tekrar atama isteyebiliyor. 

Kadro açıldığı takdirde ise kendisinden daha düşük puanlı öğretmenler atama istemesi halinde atanıyor. Hakkaniyete uygun olmayan bu uygulama öğretmenlerin maddi ve manevi hak kaybına uğramasına da yol açıyor.


Yorumlar