Anasayfa /  Eğitim

Öğretmen ve Öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Ders Saatlerini Düşürmeye Hazırlanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Ders Saatlerini Düşürmeye Hazırlanıyor! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 15 Ekim 2018 tarihinde açıklanacak vizyon belgesi içerisinde en çok tartışılan konuların başında ise okullarda ki ders saati süreleri. Bu konu hakkında çalışmalarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve lisede okuyan öğrencilerinin ders saat sayılarının azaltılması için çalışmalar yaptığı açıklandı.

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2018 17:24

Öğretmen ve Öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Ders Saatlerini Düşürmeye Hazırlanıyor!

Mill Eğitim Bakanlığı (MEB) kendi bünyesinde kurmaylar tarafından hazırlamış olduğu vizyon belgesini 15 Ekim tarihinde açıklayacak. MEB'in son zamanlarda yapmış olduğu tek çalışma 15 Ekim Vizyon Belgesi. Bakan Selçuk tüm gününü açıklayacakları bu vizyon belgesi için harcarken, 15 Ekim tarihinde açıklayacakları vizyon belgesiyle birlikte eğitim sisiteminde ki temel taşların yerinden oynaması ve bazı değişikliklerin olması bekleniyor.

DERS SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesi içerisinde yıllarca tartışılan ve değiştirilmesi istenip de bir türlü değiştirilmeyen konu ders saatleri sayısının fazla olması, 6 yaşında 1. sınıfa giden çocuk ile birlikte 14 yaşında 8. sınıfta okuyan bir çocuğun ders saati sayısının eşit olması, yine liselilerin haftalık olarak 40 saatlik ders saatinin fazla olması da hem öğrencilerin hem de velirlerin itiraz ederek, değiştirilmesi istendiği bir konu. Bu itirazları da düşünerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan vizyon belgesi içerisinde ders saati sayılarının azaltılması bekleniyor. Konuşalan konulara göre ders saatlerinin 5 saat azaltılması planlanıyor. 


Yorumlar