Anasayfa /  Eğitim

ÖABT konu ve soru dağılımı değişti ! İşte yeni ÖABT hakkında dataylar

ÖSYM Başkanı Aygün, KPSS ÖABT sınavında konu dağılımları ile soru sayısı ve sınav süresinin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2019 13:30

ÖSYM Başkanı Aygün, KPSS ÖABT sınavında konu dağılımları ile soru sayısı ve sınav süresinin yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Soru Sayısı Arttı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile ÖABT sınav kapsamının değiştiği ilan edildi. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde (ÖABT) şimdiye kadar 50 soru soruluyordu. Artık 75 soru sorulacak. Sınavdaki sözel alanlar için 120 dakika süre tanınırken, sayısal alanlar için 150 dakika süre tanınacak. Değişen sınava ilişkin örnek soru dağılımı da yayımlandı.

Test Konularının Dağılımı ve Yeni Eklenen Alanlara Ait Örnek Sorular ÖSYM sitesinde yayımlandı. Sınava girecek olan adaylar bu testi çözerek değişiklikleri gözlemleyebilir ve yeni sınav usulüne alışabilir. 2019 yılında yapılacak olan KPSS ÖABT’de bu yeni sistem uygulanacak. 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak olan ve hemen hemen tüm öğretmen adaylarını ilgilendiren bu sınavda artık 75 soru sorulacak. 

Sınav içeriğinin değişmesi ve konu dağılımının yeniden düzenlenmesi için ÖSYM tarafından bir komisyon oluşturuldu. Bu komisyonda ilgili alandan akademisyenler yer aldı. Böylece ÖABT içeriği yeniden düzenlendi. 18 alandan soru sorulması için düzenleme yapıldı. 

2019 yılında ilk kez İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarından mezun adaylar da sınava girecek. Bu 2 alanın eklenmesiyle alan sayısı 18’e çıktı. Onları bilgilendirmek için ÖSYM tarafından örnek sorular yayımlandı.


Yorumlar