Anasayfa /  Eğitim

MSÜ tercih sonuçları açıklandı - 2'nci seçim aşamaları ne zaman?

Geçtiğimiz mayıs ayında tamamlanan MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) tercih sonuçları 21 Haziran Perşembe günü açıklandı. Hava, Kara, Deniz ve Harp Okulları ile aynı okulların meslek yüksekokullarında eğitim almak isteyen adaylar, MSÜ tercih sonuçlarını MSB'nin resmi sayfasından sorgulayabiliyor. Şimdi ise gözler 2'nci seçim aşamasında! Peki, 2'nci seçim aşamaları ne zaman?

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2018 11:18

MSÜ sonuçları için beklenen açıklama dün akşam saatlerine doğru geldi. 300 bin civarında adayın katılım sağladığı MSÜ sonuçları, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev almak isteyen öğrencilerin belirlenmesine yardımcı olacak. Peki, MSÜ sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilecek? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı MSÜ sonuçları hakkında detaylı bilgiler.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mart 2018 tarihinde yapılan ve sonuçları 12 Nisan 2018 tarihinde açıklanan 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na katılan adaylar, tercih işlemlerini 24 Nisan-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Millî Savunma Bakanlığı’nın (MSB) resmi internet sitesi www.msb.gov.tr üzerinden tamamlamış ve sonuç açıklama tarihini beklemeye başlamıştı. 11 Haziran’da açıklanması beklenen sonuçlar az önce açıklandı. 



Merakla beklenen sonuçlar bir aylık beklemenin ardından açıklandı. Yapılan değerlendirme sonrası ikinci seçim aşamalarına katılmaya hak kazanan aday kimlikleri, 21 Haziran 2018 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı’nın (MSB) resmi internet sitesinden www.msb.gov.tr ilan edildi.



MSÜ TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH SONUÇLARI İÇİN ERTELEME AÇIKLAMASI

ÖSYM’nin planlı sınav takviminde değişiklik yapılması nedeni ile 2’nci Seçim Aşamaları 02 Temmuz – 10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Kara Harp Okulu Komutanlığı/ANKARA’da icra edilecektir.




Etiketler seçim aşamaları
Yorumlar