Anasayfa /  Eğitim

Milli Eğitim Bakanından Flaş Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamada, 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında yapılacak önemli projelere ve bunların detaylarına değinildi. 

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2018 20:32

Eğitimdeki mevcut sorunların, sonuç getirmeyen bazı çalışmaların farkında olduklarının ve bunların çözümü noktasında çalışmayı başlattıklarının vurgusunu yapan Bakan Selçuk, çeşitli pilot uygulama ve modellemelerle süreçlerin üstesinden gelineceğine vurgu yaptı. 

Açıklamasında eğitim sistemindeki sorunların çözülmesi noktasında önemli projelerin devreye gireceğini aktaran Selçuk, bu çözümlerin her türlü plan ve projelerinin yanı sıra uygulama takvimlerinin de hazır olduğunu aktardı. 

Eğitimdeki problemlerin 2023 yılına kadar Vizyon Belgesi dahilindeki tüm projelerle 3 yıl içerisinde çözüme kavuşturulmasının amaçlandığına yer veren bakan Selçuk, müdürlerin göreve gelmesiyle alakalı da flaş bir açıklama gerçekleştirdi.

Okul müdürleri artık sınavla alınacak

Okul müdürlerinin belirlenmesinde artık belirli ehliyetlerin ya da niteliklerin aranacağına yer veren Bakan Selçuk " Bununla ilgili olarak da önümüzdeki süreçte bütün okul müdürlerinin belirli bir ehliyet ve nitelik çerçevesinde sınavla alınması ve bu sınavın sonucunda da gereken hizmet içi eğitimlerinin yapılmasının üniversitelerle iş birliği içinde gerçekleştirilmesinin yol haritasını da şubat ayından itibaren koymuş olacağız. 

2023 Eğitim Vizyon Belgesiyle 3 yıllık süreçte tamamlanması beklenen tüm çalışmaların, eğitim sistemindeki problemlerin çözülmesi ya da mevcut faaliyetlerin iyileştirilmesi olarak adlandırıldığını hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitim sistemindeki önemli ve işlevsel değişikliklerin sinyalini vererek; Şubat ayını işaret etti.


Yorumlar