Anasayfa /  Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Flaş Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir. 

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2018 11:23

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile üniversitelerin 2019 sene bütçelerinin görüşmelerine başlandı. 

Komisyon, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı.

Bütçe görüşmesinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Okullar arasındaki eşitsizlik asgariye indirilecek, sınav baskısı azaltılacak. Özel okullarda teşvik uygulaması kademeli olarak kaldırılacak.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASINDAN ÖNE ÇIKAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE

Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir.

Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız.

2018-2019 eğitim ve öğretim senesinde ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre senelik 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir.

Okullar arasındaki eşitsizlik asgariye indirilecek, sınav baskısı azaltılacak.

Şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır. 

Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye girecektir.


Yorumlar