Anasayfa /  Eğitim

Mesleki Yeterlilik Kurumu İMD Eğitimi Hakkında Genel Şartları Açıkladı!

İş ve Meslek Danışmanı konusunda eğitim almak isteyenleri ilgilendiren haber! Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan duyuru da İş ve Meslek Danışmanı konusunda eğitim şartlarının belli olduğu ifade edildi. Detayları sizler için derleyerek haberimize yansıttık.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2018 03:29

Mesleki Yeterlilik Kurumu İMD Eğitimi Hakkında Genel Şartları Açıkladı!

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan duyuruya göre İş ve Meslek Danışmanı eğitimi konusunda Yeterlilik kurumu tarafından belirlenen genel şartların belli olduğu açıklanarak adaylara sunulduğu bildirildi. Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun resmi internet adresi tarafından yayımlanan duyurua göre İş ve Meslek Danışmanı eğitimlerine katılabilecek adaylardan istenilen başvuru şartlarının belli olduğunu ve adaylara bilrildiği ifade edildi. Yayımlanan duyuruyla birlikte bir çok aday barındığı şartlara göre başvuru yapacağı, adayların yapacağı başvurularda şartları göz önünde burundurmasını aksi taktirde adayların başvurularının geçersiz sayılacağı açıklandı.

ADAYLARDAN İSTENİLEN GENEL ŞARTLAR

Yayımlanan duyuruya göre ulusal düzeyde yeterlilik sınavına girecek olan bireylere yeterlilikte belirtilen eğitim şartını tamamlama zorunluluğu getirilmiş ve ikinci revizyon ile birlikte ulusal yeterlilik için sınava giriş şartları kapsamında başvuru şartları güncellendiği adaylara duyrulmuştu.

Adaylardan istenilen şartlar şu şekildedir; 

yükseköğretim kurumundan en az lisans düzeyinde mezun olmak, ulusal yeterlilik için A2 ve  A3 yeterlilik birimlerinin kapsamlarında tanımlanan konularda eğitim almış olmak, kurs kapsamı içerisinde en az 100 saat süreli tasarlanmış, örgün veya yaygın öğretim ile birlikte öğrenme yoluyla ulusal yeterlilik ile belirtilen konular kapsamı içerisinde düzenlenmiş programlar dahilinde tamamlayan adayların İMD sınavlarına alınacğaı açıklandı.

Adaylardan İstenilen Genel Şart Kararnamesi için TIKLAYIN




Yorumlar