Anasayfa /  Eğitim

Meslek lisesi alan seçimi tercih sonuçları açıklandı! Yerleşemeyen boş kontenjana

Meslek Lisesi alan seçimi yapan öğrencilerin beklediği sonuçlar, dün E-Okul üzerinden erişime açıldı. 9.sınıf öğrencilerinin tercihlerini yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmeyi beklediği Meslek Lisesi alan seçimi tercih sonuçları, 22 Haziran tarihinde öğrencilerle paylaşıldı. Peki, Meslek Lisesi alan seçimi sonuçları nereden ve nasıl öğrenilebilecek? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler

Abone ol
Abone ol 23 Haziran 2018 10:15

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Anadolu Teknik/Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş, Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu’na göre meslek lisesi alan seçimi sonuçları bakanlık tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler kendi sonuçlarını nasıl öğreneceklerini sorguluyor. Peki, meslek lisesi alan seçimi sonuçları nasıl sorgulanır?

Meslek lisesi 2018 alan seçimi sonuçları günün en çok araştırılan konularından biri oldu. Alan seçimlerini mayıs ayında gerçekleştiren 9. sınıf öğrencileri, sık sık sonuçlara yönelik sorgulamalar yapıyor. Peki, mesleki ve teknik liselerin 9’uncu sınıflarında okuyan öğrencileri ilgilendiren alan seçimi sonuçları nasıl öğrenilir?

Bugün açıklanacak olan 9. sınıf meslek lisesi alan seçim sonuçları e Okul üzerinden görüntülenebilecek. Mesleki ve teknik liselerin 9’uncu sınıflarında okuyan öğrenciler, alan seçimi başvurularını 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirmişti.

Alan sonuçları bugün öğrencilere ilan edildi. Sonuçlar https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyuruldu.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ



TERCİHİNE YERLEŞEMEYEN BOŞ KONTENJANA



- Anadolu meslek programlarından tercih yapan öğrenciler bunlara yerleşemezse kayıtlı bulunduğu okulun 10’uncu sınıf alanlarında boş olan kontenjanlara puanları dikkate alınarak okul müdürlüğünce yerleştirilecek.



- Yapılan tercih başvuruları okul müdürlüğü tarafından takvimde belirtilen tarihlerde e-Okul’da onaylanacak. Tercihlerde değişiklik veya düzeltmelerin onaylama işleminden önce tamamlanması gerekecek.



- Tercih ve yerleştirmeyle ilgili bilgilendirme ve işlemler http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. Yerleştirme sonuçları 22 Haziran’da https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sistemi’nden duyurulacak. 



- Okul, program, alan ve dal tanıtım bilgilerine bu linklerden ulaşılabilir: http://mbs.meb.gov.tr/, http://www.alantercihleri.com


Etiketler meslek lisesi
Yorumlar