Anasayfa /  Eğitim

MEB Öğretmen Alım Başvurusu ne Zaman?

MEB’in yayınladığı Öğretmen alımına kimler ne şekilde ve hangi şartlarda başvuru yapabiliyor. MEB Öğretmen alımı başvuruları başlıyor.

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 10:53

Milli Eğitim Bakanlığı sporcudan öğretmen alımı yapıyor. Açıklanan alımı başvuracaklar ne şekilde ve hangi şartlarda başvuru yapabiliyor. Devlet Memurları Kanununun sözleşmeli personel hükümleri kapsamında aday öğretmen alım takvimi duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarında beden eğitimi alanında öğretmen ihtiyacının karşılanması için sözleşmeli aday öğretmen unvanı ile kamu personeli alımı yapılacaktır.

Aşağıda bentlerde belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek milli sporcu belgesi almış olması gerekmektedir. 200 milli sporcu ataması için başvuru şartları şöyledir.

Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları (Universiade), Akdeniz Oyunları ile Dünya Askeri Oyunlarında bireysel veya takım halinde yarışmalarda ilk üç dereceye girmiş olması gerekmektedir.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler veya ümitler kategorilerinde Dünya veya Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girmesi gerekmektedir.

2019 yılı milli sporcuların beden eğitimi öğretmeni olarak atanması 200 kamu personeli alımı için başvurular 22 Ocak 2019 ile 29 Ocak 2019 tarihinde personel.meb.gov.tr. adresi üzerinden yapılacaktır.

200 Milli Sporcunun Beden eğitimi öğretmeni olarak atamaları ise 1 Şubat 2019 tarihinde yapılacaktır.

MEB öğretmen alım kılavuzu için tıklayın


Yorumlar