Anasayfa /  Eğitim

MEB öğrenci bilgi sistemine nasıl girilir? E okul VBS giriş ekranı sorgu

Devamsızlık sorgulama, yazılı sonuçları, sözlü sonuçları, karne notları ve haftalık ders programlarının sorgulanabildiği e-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde… MEB öğrenci bilgi sistemine nasıl girilir?

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2019 17:12

E-Okul sistemi; öğrencilerin dersleri ve okul durumları ile ilgili pek çok bilgiyi sunduğu için gerek öğrenciler gerekse de veliler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Peki, MEB öğrenci bilgi sistemine nasıl girilir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

Milyonlarca öğrencinin ve öğretmenin kullandığı e okul, içerisinde birçok hizmeti barındırmaktadır ve iki türlü giriş yer almaktadır. Öğrenciler, Veliler ve Öğretmenler… Kısacası Veli Bilgilendirme Sistemi ile Yönetim Bilgi Sistemi diye iki giriş bulunmaktadır. Veliler ve öğrenciler e okul sunduğu hizmet karşısında VBS öğrenci girişini kullanırken, öğretmenler yönetim kademesi ise yönetim bilgi sistemi (öğretmen) girişini kullanmaktadır.

E OKUL GİRİŞ EKRANI

E-OKUL VBS'YE NASIL GİRİLİR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafa “Veli Bilgilendirme Sistemi” başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir.

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.


Yorumlar