Anasayfa /  Eğitim

MEB Ehliyet sınavı 2017 ne zaman internetten mi sınav yapılacak?

Ehliyet sınavı ne zaman 2017'nin son sınavı ehliyet ne zaman yapılacak? Ehliyet yazılı sınavına girecek adaylar için heyecanlı bekleyiş başladı. Ehliyet 2017 yazılı sınav ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Abone ol
Abone ol 18 Aralık 2017 11:02

Binlerce adayın gireceği sınava sayılı günler kaldı. Ehliyet sınavı almak isteyenlerin gireceği yazılı sınava sayılı günler kaldı. Ehliyet sınavı 2017 güncel bilgilere gelin hep birlikte bakalım.

Ehliyet sınavı ne zaman gerçekleşecek sorusu trafiğe çıkmak için geri sayıma geçen sürücü adayları tarafından araştırılmaya devam ediyor. Milyonlarca kişinin merakla araştırdığı konular arasında yer alan ehliyet sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Peki, ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? İşte, bu yılın Milli Eğitim Bakanlığı'na ait sınav takvimi. Ehliyet sınavı, 23 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Sınav sonuçları, 4 Ocak’ta açıklanacak. Adayların sınavlarda başarılı olabilmeleri için en az 70 puan alması gerekecek.

EHLİYET SINAVI BÜYÜK DEĞİŞİKLİK  MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık, sınavlar için dijital devrime hazırlanıyor. Gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavları ile açık ortaokul ve lise sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak. Kalkınma Bakanlığı da e-sınav uygulamasının yaygınlaştırılmasına katkı verecek.  MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavı, halen 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak.      İlk etapta il merkezlerinde kurulacak e-sınav salonlarının, ilerleyen dönemde nüfusun yoğun olduğu büyük ilçelerde de açılması planlanıyor. Bu merkezler, yüksek teknoloji ve akıllı cihazlarla donatılarak, her biri bin kişinin aynı anda sınava gireceği şekilde tasarlanacak.  


Yorumlar