Anasayfa /  Eğitim

KYK Kredi ve Burs Başvuru tarihleri belli oldumu? Başvurular ne zaman yapılacak?

Üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversite öğrencilerine verilen kredi ve burs konusunda araştırmaya başladılar. Üniversite öğrencileri için öğrenim süreleri boyunca verilen burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Burs ve kredi almak isteyen öğrencilerde aranan şartlar nelerdir? Tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

Abone ol
Abone ol 24 Eylül 2018 07:29

ÖSYM'nin YKS sonuçlarını açıklamasından sonra,bu yıl üniversiteye yerleşen ve kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler önce barınma sorunuçözmek için yurt kayıt işlemlerini gerçekletirdiler. Ünvrsite yerleşen öğrencilerin arştırdığı bir konulardan bir tanesi de burs ve kredi.  Ancak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Biz de başvurular başlar başlamaz sizlerle bunu paylaşacağız.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK kredi ve burs başvuruları işlemleri için resmi bir açıklama yapılmadı ancak burs/kredi almak isteyen öğrenciler başvurularını duyuru yayımlandıktan sonra e-Devlet üzerinden yapabilecek. Bu nedenle e-Devlet şifresini almayan öğrenciler bu işlemlerini PTT şubelerine giderek halletmeleri gerekiyor.

KYK BURSUNDAN KİMLER YARARLANIR?

Burs/kredi başvuruları aynı anda yapıldığından öncelikli durumda olan adaylara burs, bursun çıkmadığı ve talep eden adaylar da kredi imkanlarından yararlanıyor.  Burs için öncelikli öğrenciler ise,




Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)


Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)


Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,


Anne ve babası vefat etmiş olanlar,


Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,


Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,


Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,


ÖSYM sınavında ham puan bazında ilk yüze giren öğrenciler olarak belirtiliyor.




KYK BURSU NASIL SONA ERER?

KYK bursuna hak kazanan öğrenciler başarılı olma şartını yerine getirmeleri halinde normal öğrenim yılları boyunca burslardan yararlanmaya devam eder. Ancak “başarılı olma” kriterlerini yerine getiremeyen adayların bursu sona erer. Her yıl YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi’nden sorgulanan verilerle elde edilen sonuçlara göre öğrenicilerin 4’lük sistemde diploma notunun 2 ve üzeri, 100’lük sistemde diploma notunun 53,33 ve üzeri olması gerekir. Ayrıca hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerin hazırlık sınıfını başarı ile tamamlamaları gerekir.

Diploma notu bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüştürülmektedir. Öğrenciler talep etmeleri durumunda kredi almaktan vazgeçebilir.

Kredi ve burs başvuruları başladığından sitemizde yayınlanacaktır.


Yorumlar