Anasayfa /  Eğitim

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin merakla beklediği KYK burs ve kredi başvurularının açıklanacağı tarih geldi çattı. Peki KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı veya KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte kyk burs sorgulama sayfası.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 13:17

Merakla beklenen KYK burs ve kredi başvurularının açıklanacağı tarih geldi. Peki KYK burs başvuru sonuçları açıklandı? İşte YK burs sorgulama sayfası ve diğer bilgiler...

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı? Öğrencilerin uzun süredir gündeminde yer alan KYK burs sonuçları için beklenen tarihe gelindi. Aylık 500 liralık destek sağlayacak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, değerlendirmeleri tamamlamasının ardından burs tahsislerini gerçekleştirecek. Ziraat Bankası üzerinden tamamlanacak olan tahsis işlemleri sonrası, ilk burs ve kredi öğrenciler tarafından bankamatikler üzerinden çekilebilecek. Peki, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla araştırılan o detaylar...

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN KRİTİK GÜN

Önceki yılın sonuç açıklama verilerine dayanılarak 12-13 Kasım tarih aralığında açıklanması öngörülen KYK burs başvuru sonuçları için kritik güne girildi. 

12 Kasım Pazartesi günü araştırmalarına hız kazandıracak olan öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapacağı duyuruya kilitlenecek.

ÖĞRENCİLER KYK'NIN SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DE SORGULUYOR

Sonuçların açıklanacağı günü öğrenebilmek adına KYK'nın sosyal medya hesabı üzerinden yanıt arayan öğrencilere, kurumdan açıklama geldi. Açıklamada aşağıdaki ifadeler kullanıldı;

"Burs/kredi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen http://yurtkur.gsb.gov.tr  sitemizi takip etmeye devam ediniz. Esenlikler dileriz."

TAHSİS EDİLEN KREDİ/BURS ÖDEMELERİ ZİRAAT BANKASI HESABINDAN ÇEKİLEBİLECEK

Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası üzerinden hesap açacak. Belirlenen şubeden açılacak olan hesabın ardından öğrenciler, aynı şube üzerinden bankamatik kartlarını alabilecek. 

Sonraki aylarda burs ya da kredi ödemeleri bankamatik kartları üzerinden herhangi bir ATM ya da şubeden çekilebilecek.


Yorumlar