Anasayfa /  Eğitim

KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?

KYK burs başvuru neticeleri için adayların heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 17:17

Binlerce üniversite öğrencisi için büyük önem arz eden burs başvuru neticeleri ne zaman açıklanacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. 

KYK burs ve kredi başvuru neticeleri geçtiğimiz senelerde açıklandığı takvim aralığına bakıldığında neticelerin önümüzdeki hafta içerisinde adaylara duyurulması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI HANGİ TARİHTE BELLİ OLACAK?

Geçtiğimiz sene KYK burs başvuru neticeleri 23 gün içerisinde açıklandığı ele alındığında, bu seneki KYK burs başvuru neticeleri 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.

KYK BURS-KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim sene başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK BURS MİKTARI NE KADAR? 

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK bursu alacak olan öğrenciler sabırsızlıkla araştırıyor. Başkan Erdoğan'ın açıklaması üzerine KYK burs ücretleri bu sene, 2018-2019 eğitim-öğretim sene için aylık burs-kredi miktarı, Lisansta 500 TL Yüksek Lisansta 1.000 TL Doktorada 1.500 TL oldu. 


Yorumlar