Anasayfa /  Eğitim

KPSS Lisans başvuruları tekrar alınıyor!

ÖSYM Başkanı tarafından 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı için başvuru yapamayan adaylar için sevindirici haber. Başvurular bir günlük süre için açılacağı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2017 10:56

ÖSYM, 4 sınavın birden başvurularının tekrar alınacağını belirtti. ÖSYM sınavlar için geç başvuru günü yapacak.Yapılan açıklamada başvuruları biten özellikle Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Lisans A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi için 2017 KPSS, 2017 LYS ile ALES ve Adalet Bakanlığı sınav başvurularının alınacağı belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi) başvuruları 31 Mart günü sona ermesinin ardından ödeme işlemleri de hafta sonuna denk geldiği için 3 Nisan'da tamamlanmıştı. 

ÖSYM'ye duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylar için bir günlük süre ile başvuru sisteminin açılacağı belirtildi. Şu an için başvurular aktif olmadığından belirtilen sürede başvurunuzu mutlaka yapınız.ÖSYM'nin başvuru ücreti ve sınav merkezi tercihi ile ilgili açıklama şu şekildedir: Aşağıdaki geç başvuru tarihlerinde, süresi içerisinde başvuru yapmayan adayların bir gün süre ile başvurularının alınmasına, ilgili Sınav Kılavuzlarında belirtilen sınav ücretinin sadece internet bankacılığı üzerinden artırımsız olarak geç başvuru gününde saat 23.59’a kadar yatırılabilmesine, bu sınavlara başvuran ve ücretini yatıran adayların tercih edecekleri sınav merkezlerinde sınava alınmalarına karar verildi.Bir günlük başvuru süreleri şu şekilde olacak:

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavları için 3 Mayıs 2017’de, 2017 KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavları için 4 Mayıs 2017’de.


Yorumlar