Anasayfa /  Eğitim

İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri

Yaz tatilinin sonuna yaklaştık. Ebeveynler okul hazırlıkları telaşına düşerken çocukları da okula başlama stresi sarıyor olabilir. Peki çocuğunuzu tatil sonrasına nasıl hazırlamalısınız? İşte tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri..

Abone ol
Abone ol 03 Eylül 2017 12:23

Yaz tatilinin sonuna yaklaştık. Ebeveynler okul hazırlıkları telaşına düşerken çocukları da okula başlama stresi sarıyor olabilir. Peki çocuğunuzu tatil sonrasına nasıl hazırlamalısınız? İşte uzmanlarda tatil sonrası çocuğunuzu okula hazırlamanızı kolaylaştıracak 7 öneri.. 

1. Psikolojinizi rahatlayın

Sınıfların, öğretmenlerin, akranların ve programların bilinmezliklerle dolu kısmı okul yılı başlamadan önce stres yaratabilir ve bu durum özellikle yeni bir okula başlayan öğrenciler için daha sıklıkla geçerlidir. Çocuklarınızla yeni deneyimler hakkında konuşun okulla ilgili faaliyetlerden, spor alanlarından, arkadaşlıklarından bahsedin. Eski okul günlerine ait pozitif anıların anımsanması psikolojik bir rahatlama yaratacaktır.

2. Yaza bir kutlamayla veda edin

Yaz tatili vedası için son bir aile kaçışı ya da haftasonu etkinliği planlayabilirsiniz. Daha düşük tempoda tutacağınız bu aile tatilinde herkesin son üç ay boyunca yaşadığı anıları paylaşmasına izin vermek için zaman ayırın. Haftasonu kaçışının sona ermesi ile okulun ilk günü arasında en az birkaç tam gün kaldığından emin olun.

3. Tempoyu hafifletin

Yaz dönemi boyunca çocuğunuz ile birlikte çok çeşitli sosyal aktiviteler içinde oldunuz. Çocuğunuz sosyal alanlarda yeni arkadaşlıklar geliştirdi; oyunun, havuzun, sporun tadını doya sıya çıkardı. Okul rutinine geri dönmeden önceki dönemde bu tempoyu hafifletmek iyi bir fikirdir. Daha sakin sosyal ortamlar içinde olmak ve bu ortamlarda okuldan arkadaşları (eski bir yüz pek çok anıyı tetikleyecektir) da dahil etmek geçiş sürecinde işe yarayacaktır.

4. Ailece bir takvim hazırlayın

Yazın hızlı geçtiğini düşünüyorsanız, okul başlayana kadar bekleyin, zaman daha da hızlanacak! Çocuğunuzun seneye yayılacak olan uygulama ve faaliyetleri için bir takvim hazırlamak için bu dönem idealdir. Bayram ve diğer özel günlerin seyahat planları ile belki de yaz aylarında ortaya çıkan yeni hobi ve ilgi alanlarını okul yılıyla bütünleştirmek için yapılacak olan planlar da bu takvime işlenebilir.

5. Beslenme düzeninizi yeniden planlayın

Yaz aylarında her şey biraz gevşemiş, zaman zaman fast food atıştırmalıklar öğünlerinize sızmış olabilir! Sağlıklı öğle yemekleri ve okul sonrası atıştırmalıkları için malzeme sağlamak, aylık beslenme çizelgeleri hazırlamak yine bu dönem yapılabilecek önemli işlerdendir. Çocuğunuzun beslenme rutini için doktorunuzdan da tavsiye ya da yönlendirme isteyebilirsiniz.

6. Sağlık kontrolünü unutmayın

Okullar açıldığında çocuğunuz hızlı bir temponun içinde olacağından doktor ve diş hekimi randevularınızı bu dönemde almanız, rutin kontrollerinizi bu dönemde yaptırmanız uygun olur. Çocuğunuzun bağışıklık sistemi hakkında doktoru ile konuşun, bu konuda güncel olduğunuza emin olun ve yapılması gereken şeyleri planlayın.

7. Okul alışverişlerinizi birlikte planlayın

Çocuğunuzun yeni eğitim öğretim döneminde yeni giysi, ayakkabı ve diğer okul malzemelerine de gereksinimlerini birlikte belirleyin ve alışverişe birlikte gidin. Seçimlerini büyük ölçüde kendisin yapmasına izin verin. 


Yorumlar