Anasayfa /  Eğitim

İşte Engelli e-KPSS sonuçları ÖSYM sorgulama sistemi…

Merakla beklenen eKPSS sonuçları açıklandı ve engelli kamu personeli adayları KPSS sonuçlarına kavuştu. Haberimizde e-KPSS sonuç sorgulama bağlantısı ve giriş yöntemi yer almaktadır. İşte e-KPSS sonuçları...

Abone ol
Abone ol 17 Mayıs 2018 20:51

EKPSS adaylarının merakla bekledikleri EKPSS 2018 sınavının sonuçları ilan edildi. Ösym EKPSS sonuçları ile ilgili açıklama yaparak ngelli Kamu Personeli Seçme Sınavı yani EKPSS 2018’e giren adayların meraklı bekleyişini bir son verdi.

EKPSS SONUÇ SORGULAMA SİSTEMİ

ÖSYM’nin EKPSS sonuçları için sonuç açıklama sistemindeki EKPSS sayfasına gitmeniz gerekiyor. Söz konusu sayfaya direkt olarak aşağıdaki bağlantı ile erişebilirsiniz. Açılan sayfada EKPSS sonucunuzu görmek için T.C. kimlik numaranı veya YU numaranız artı aday şifreniz ile giriş yapmalısınız.

EKPSS SONUÇ SORGULAMA

aof-iha

TERCİH VE YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

EKPSS İÇİN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresi için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilir.


Yorumlar