Anasayfa /  Eğitim

İşte DGS Geç Başvuru Tarihi

İki senelik önlisans eğitimini dört senelik lisans programlarına tamamlamak isteyen pek çok kişiyi yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvurularında 8 Mayıs itibariyle sona erdi.

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2019 15:50

DGS başvurularını kaçıran adaylar DGS geç başvuru tarihlerini araştırıyor. DGS geç başvuruları ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır?

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

DGS geç başvuru tarihi ÖSYM tarafından 21 Mayıs olarak duyuruldu. Başvurularını yapmayan adaylar 21 Mayıs tarihinde elektronik ortam veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

DGS geç başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra adaylar geç başvuru ücreti olan 180 Türk Lirasını Bankamatikler veya elektronik ortam üzerinden yatırabilecek.

DGS GEÇ BAŞVURULARI BAŞLADIĞINDA BAŞVURU EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

DGS BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

DGS SINAVI TARİHİ

DGS sınavı 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar ÖSYM’nin tüm sınavlarında olduğu gibi sınavın başlamasından 15 dakika kala sınav salonlarına alınmayacak. DGS sınavı 10:15’te başlayacak ve 150 dakika sürecek.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS'ye başvuru yapacakların ÖSYM'nin osym.gov.tr adresinden ‘Aday İşlemleri Sistemi'ne aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Şifresini unutanlar E Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, başvurularını başvuru merkezinden yapmaları gerekiyor. DGS kılavuzunda ‘geçerli fotoğraf' ve ‘geçerli eğitim bilgisi' ise şöyle;

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.


Yorumlar