Anasayfa /  Eğitim

Hangi Kurumlar Hangi Şartlarla Öğrencilere Burs Veriyor? Burs Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Eğitim gören öğrenciler ve aileleri eğitimlerine destek olacak bursları araştırıyor. Hangi kurum hangi şartlarla burs veriyor? Tüm eğitim düzeyinden öğrenciler için burs veren kurumları sizler için sıraladık. Burs almayı düşünen öğrenciler için hazırladığımız bu haberimizde sizlere burs başvurusu yapabileceğiniz kurumları ve başvuru adreslerini paylaşıyoruz. Tüm ayrıntılar haberimizde.

Abone ol
Abone ol 13 Ekim 2018 22:51

Hangi Kurumlar Hangi Şartlarla Öğrencilere Burs Veriyor? Burs Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Tüm eğitim düzeyinden öğrenciler için burs veren kurumları sizler için sıraladık. Hangi kurumun ne gibi şartlarının var olduğunu ve hangi tip öğrenci'ye burs verdiğini yayımladığı burs ilanından inceleyebilirsiniz. Okulların başlaması ile beraber öğrenciler burs arayışına girdi. Ancak öğrenciler hangi kurumların burs verdiğini ve nasıl başvuru yapılacağını maalesef bilmiyor. Bu haberimizde burs veren kurumları ve nasıl başvuru yapılacağını sizler için hazırladık.

İŞTE BURS VEREN KURUMLAR

Burs başvurusu yapacak adaylar aşağıda sizler için paylaşacağımız bağlantıları kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırarak başvuru ekranına ulaşabilir ve açılacak sayfalardan detaylı bilgi saibi olabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu mümkünse bilgisayar (masaüstü/laptop) üzerinden yapmanız önerilir.

Genel müdürlük tarafından uyumlu görülen öğrencilere 250 TL’lik burs yardımı yapıyor

Başvuru için burayı tıklayın

Mehmet Zorlu Vakfı bursu

Burs kapsamında belirlenmiş devlet üniversiteleri, devlet konservatuarları ile %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilere verilen burslardır.

Belirlenmiş bu üniversitelerde 2015 – 2016 döneminden itibaren bölüm sınırlandırılması getirilmiş ve bu dönemden başlayarak sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Mühendislik, Hukuk, Endüstriyel Tasarım, Matematik, Fizik, Kimya bölümlerinde okuyan öğrencilere burs verilmeye başlanmıştır.

Başvurusu uygun görülen öğrencilere 450 TL burs yardımı verilmektedir.

Başvuru için burayı tıklayın

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bursu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, maddi desteğe ihtiyacı olan, KYK hariç, başka bir kamu kuruluşu veya özel kuruluştan burs almayan, ara sınıflar için genel not ortalaması en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olan öğrencilere burs veriyor.

Başvurusu uygun görülen öğrencilere 220 TL burs yardımı vermektedir.

Başvuru için buraya tıklayın

Tekfen Vakfı bursu

Vakfın amacı, öğrenciyi okumakta olduğu akademik birime ilk girdiği seneden mezun edinceye kadar desteklemektir. Bu nedenle başvurularda öncelik, o akademik birimi yeni kazanan öğrencilerdedir. Yeni kazanan öğrenciler, okullarını kazandıkları sınav sonucuyla (LGS, YKS, DGS) ya da diploma notu ile değerlendirmeye alınır.

Kontenjan kalması halinde, öğrenimine halihazırda devam eden ‘ara sınıflara’ burs tahsis edilebilir. Ara sınıflara burs tahsisinde, öğrenci lisede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 5 üzerinden 3,20; üniversitede ise bir önceki eğitim dönemindeki 2 dönem not ortalamasının 4 üzerinden 2,50 olması ve öğrencilerin zorunlu/seçmeli, kredili/kredisiz hiçbir dersten kalmamış olmaları gerekmektedir.

Uygun gördüğü öğrencilere 580 TL burs yardımı yapmaktadır.

Başvuru için buraya tıklayın

Vehbi Koç Vakfı bursu

Vakfın üniversite öğrencilerine yönelik Ana Varlık ve diğer fon gelirlerinden ayrılan ödenekler ile yetenekli fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilerin eğitim süresi boyunca desteklenmesi için oluşturulan burs fonudur.

Uyumlu görülen öğrencilere 550 TL yardım yapmaktadır.

Başvuru için tıklayın

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı bursu

2010 yılından itibaren sağlık ve sosyal bilimler alanında okuyan 2. sınıf ve üstü lisans ve önlisans öğrencilerine eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla vakıf tarafından karşılıksız burs vermektedir.

Burs süresi 9 ay olup, ayda 350,00 TL dir.

Başvuru için tıklayın

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı bursu

YEKÜV eğitim bursları, devlet okullarında örgün eğitim alan üniversite, ilk /ortaöğretim ve lise öğrencilerine verilmekte olup, İstanbul’da bir devlet üniversitesini kazanmış, annesi veya babası hayatta olmayan, eğitimi devam eden kardeşleri olan, ekonomik yetersizliklerle eğitim hayatını sürdürmekte zorlanan çocuk ve gençler önceliklidir.

Uygun görülen öğrencilere 300 TL para yardımı yapmaktadır.

Başvuru için tıklayın

Çelikel Vakfı bursu

Çelikel Vakfı “Alev Topları Programı” ile, akademik başarı ile sınırlı kalmayan, kişisel farkındalığı yüksek, iletişim becerileri kuvvetli, sosyal sorunlara köklü çözümler üretebilen, etik bakış açısı ile değerlendirme yapabilen gençlerin yetişmesine katkıda bulunuyor.

Yılda12 ay süreile 2018 – 19 eğitim öğretim yılı için aylık burs desteği650 TL.

Başvuru için tıklayın

Türk Eğitim Vakfı bursu

Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermekte. Bursiyerleri öğretim kurumlarınca oluşturulan burs komisyonları TEV’in burs şartları doğrultusunda seçmektedir.

Burs başvurusunda onay alan öğrencilere 510 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Başvuru için tıklayın

Anadolu Vakfı bursu

Anadolu Vakfı burslarından Yurt içindeki eğitim kurumlarında lisans seviyesinde, tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı öğrenciler burstan yararlanabilir. Vakıf yönetimi tarafından aksi duyurulmadıkça, yüksek lisans öğrenim bursu verilmemektedir. Yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için burs imkanı bulunmamaktadır.

Uygun görülen öğrencilere 450 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Başvuru için buraya tıklayın


Yorumlar