Anasayfa /  Eğitim

Hangi illerde okullar tatil? 13 aralık 2018 (Kar tatili)

Yurdun bir çok bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, bazı illerde okullarin tatil olmasına sebep oldu. İşte özellikle öğrenciler ve öğretmenlerin yakından ilgilendiği kar tatili ile ilgili son dakika haberler. 13 Aralık 2018'de hangi illerde okullar tatil? sorusunun yanıtı bu haberde.

Abone ol
Abone ol 12 Aralık 2018 21:40

13 Aralık 2018'de hangi illerde okullar tatil edildi? Yarın okullar tatil mi? İşte kar yağışı yaşanan bölgelerdeki kar tatili haberleri ve son dakika açıklamaları ile bu haberde.

13 Aralık Perşembe yarın okullar tatil mi? 

SİVAS'TA OKULLAR TATİL YOLLAR KAPANDI 

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapan okullar, öğleden sonra tatil edildi. Kent merkezinde gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, etkisini sürdürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkezde 8, ilçelerden Akıncılar'da 5, Doğanşar'da 5, Gemerek'te 1, Gürün'de 5, Hafik'te 15, İmranlı'da 20, Kangal'da 5, Koyulhisar'da 3, Suşehri'nde 5, Şarkışla'da 5, Ulaş'ta 15, Yıldızeli'nde 18 ve Zara'da 20 olmak üzere 130 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Merkez ve ilçelerde 32 greyder, 19 yükleyici, 10 dozer, 9 kar bıçaklı kamyon, 29 adet destek aracı olmak üzere toplam 99 iş makinesi ve 211 personelle karla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Yurttan kar manzaraları - TIKLA

İŞTE 13 ARALIK PERŞEMBE YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

13 ARALIK PERŞEMBE HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Ankara'da okullar yarın tatil mi? (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sivas'ta okullar yarın tatil mi? (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bitlis'te okullar yarın tatil mi? (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

Erzincan'da okullar yarın tatil mi? (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

Van'da okullar yarın tatil mi? (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

KAR YAĞIŞI OLAN İLLER

Bugün bastıran kar yağışı cuma gününe kadar etkili olacak. Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı şu illerde yoğun bir şekilde etkili oluyor: Ankara, Eskişehir, Kütahya, Kastamonu, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bilecek, Konya, Bolu, Karabük, Kütahya, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan, Muş, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Van, Siirt ve Şırnak.

ANKARA'DA KAR BASTIRDI 

Bu görüntüleri Anadolu Ajansı bu sabah başkentte çekti. Erken saatlerde bastıran kar yağışı Ankara'da kesintisiz olarak olarak 3 gün devam edecek. Cuma günü kar yağışı sulu kara çevirecek.

İSTANBUL'DA KAR SÜRPRİZİ 

Meteorolojinin geçtiği raporlarda İstanbul için kar tahmini yer almıyordu. İstanbul'da sıcaklığın düşmesiyle birlikte kentin batı bölümlerinde kar yağışı başladı. Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü'nde kar yağışı etkili oluyor. Bu görüntüler de DHA tarafından yeni çekildi. 

TÜRKİYE GENELİ İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Elazığ ve Malatya dışında Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İstanbul'da kar tedbirleri

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının sorunsuz geçmesi ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için gerekli önlemleri aldı.

Tedbirler çerçevesinde il genelinde 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında belirlenen 363 müdahale noktasına ekipler konuşlandırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) yönetiminde, 7 bin 83 personel ve bin 357 araç, üç vardiya halinde kışla mücadele çalışmalarını yürütmek için görev başında bekliyor.

53 vinç kurtarıcı 24 saat görev başında

Trafik kazaları, kayma, çarpışma gibi olayların trafik akışını yavaşlatmaması için Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki kritik noktalara 53 vinç-kurtarıcı konuşlandırılırken, bu ekipler 24 saat görev yapıyor.

Metrobüs güzergahında da herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 33 kışla mücadele aracı çalışıyor. Köy içi yollarda kullanılmak üzere muhtarlıklara 147 kar küreme bıçağı takılmış şoförlü traktör takviyesi yapılırken, 6 "Kar Kaplanı" aracı da otoyollar ve gerektiğinde havalimanında kar küreme çalışmalarına destek veriyor. Ekipler gerekli durumlarda karayolları ekiplerine de araç takviyesinde bulunuyor.

- 60 kritik nokta BEUS ile takip ediliyor

Kışla mücadele kapsamında 60 kritik nokta, BEUS (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) ile takip ediliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 15 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken, ek önlemler de alındı.

İstanbul genelinde kritik noktalar ve kavşaklara ise vatandaşların kullanımı için tuz torbaları bırakılmaya başlandı.

AKOM, tüm kış boyunca 7/24 esasına bağlı olarak çalışacak. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilerek yönlendirilecek.

- Evsizler misafirhaneye

Sokakta yaşayan evsizler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt ve Kayışdağı’ndaki misafirhanelerinin kapılarını açtı.

153 Beyaz Masa ihbar hattına bildirilen evsiz vatandaşlar, zabıta, polis veya sağlık ekiplerince alınarak, sağlık kontrollerinin ardından misafirhanelere götürülüyor.

Misafirhaneye getirilen vatandaşlara mont, kazak, pantolon, ayakkabı gibi kışlık giyecek ile kişisel bakım ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra 3 öğün yemek veriliyor.

METEOROLOJİ İL İL HAVA DURUMU RAPORU

MARMARA

Çok bulutlu, Kırklareli ve Edirne hariç bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece saatlerinden itibaren Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzeydoğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 


Yorumlar