Anasayfa /  Eğitim

Hangi illerde okullar kar tatili ? (26 Aralık) Ankara Valiliği Son dakika

Hangi illerde okullar kar tatili ? (26 Aralık) Ankara Valiliği Son dakika haberi sayfamızda. Ankara'yı etkisi altına alan kar yağışı sonrası binlerce öğrenci "Ankara'da yarın okullar tatil mi" sorusunu soruyor. Peki 26 Aralık 2018 Ankara'da okullar tatil olacak mı? İşte son bilgiler ve valilik açıklaması.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 19:08

Hangi illerde okullar kar tatili ? (26 Aralık) Ankara Valiliği Son dakika haberi sayfamızda. Ankara'yı etkisi altına alan kar yağışı sonrası binlerce öğrenci "Ankara'da yarın okullar tatil mi" sorusunu soruyor. Peki 26 Aralık 2018 Ankara'da okullar tatil olacak mı? İşte son bilgiler ve valilik açıklaması.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısı akşam saatlerde Ankara'da kendini gösterdi. Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle hafta boyunca sıcaklıkların sıfırın altında olması öngörüldüğü vurgulandı. 



Başkent'te sabah saatlerinde başlayan yağmur akşama doğru kendisini kara çevirdi. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde ise yollarda buzlanma olması uyarısı yapıldı. Yağışların hafta ortasına kadar etkili olması bekleniyor. Kar yağışının ardından Ankara'da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında olacağı öngörülüyor. Ankara Valiliği de don ve buzlanma konusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama özellikle vatandaşların tedbir almaları gerektiği vurgulandı. Sıcaklıkların Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 santigrat derecelerde seyredeceği ifade edildi. Ankara'da 26 Aralık Çarşamba okullar tatil mi sorusunun yanıtını bu haberde bulabilirsiniz. Binlerce öğrenci "Ankara'da yarın okullar tatil mi" sorusunu soruyor. Peki 26 Aralık 2018 Ankara'da okullar tatil olacak mı? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporunu vatandaşlarla paylaşan Ankara Valiliği, don ve buzlanma uyarısı yaptı. Ankara Valiliği tarafından yapılan uyarının ardından ilde yaşayan öğrenciler ve veliler Ankara'da okullar tatil mi sorusuna yanıt arıyor.

Son günlerde başlayan yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenen eğitim hayatı geliyor. Okula gitmekte zorluk yaşayan öğrenciler için kar tatili haberleri ardı ardına geliyor. Peki, Ankara'da yarın okullar tatil mi? 26 Aralık Çarşamba Ankara'da okullara kar tatili var mı? Ankara kar tatili haberleri ile ilgili vatandaşlar aramalarını sürdürüyor.

26 Aralık hangi illerde okullar tatil? (Kar tatili) Valilikler açıkladı! - TIKLA

ANKARA'DA OKULLAR TATİL OLDU MU?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Valiliğinin yaptığı açıklamanın ardından öğrenci ve öğretmenler okulların durumunu merak ediyor. Ankara Valiliği henüz kar tatili ile ilgili bir açıklama yapmış durumda değil. Ankara'da okullar tatil mi? sorusuyla ilgili bir açıklama gelirse haberimizden öğrenebilirsiniz.





ANKARA VALİLİĞİ UYARIDA BULUNDU

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan kar yağışı ve buzlanma uyarısına ilişkin vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, bugünden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtilerek, "Kar yağışının ardından ilimizde hava sıcaklıkları bir süre gündüz vakitleri dahil sıfır derecenin altında seyredeceğinden, kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Sivas'ta okullar yarın tatil mi? 26 Aralık Çarşamba kar tatili - SON DAKİKA

Sivas'ta etkili olan kar yağışı, eğitime ara verdirdi. Sivas Valisi Salih Ayhan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 26 Aralık Çarşamba günü eğitime 1 gün kar tatili arası verildiğini duyurdu. İşte öğrencilerin merakla sorguladığı Sivas'ta okullar yarın tatil mi? sorusu yanıtı.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve ani sıcaklık değişimi beklendiğinden, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

26 Aralık hangi illerde okullar tatil? (Kar tatili) Valilikler açıkladı! - TIKLA

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personellerinin de izinli sayılacağı bildirildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili çocuklar, gece yarısından itibaren şehrimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden il genelinde yarın ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitime bir gün ara veriyoruz. Dışarı çıkmayacağınıza ve bol kitap okuyacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.










Yorumlar