Anasayfa /  Eğitim

EGM Yeni PÖH Alımında KPSS Müjdesi

EGM yeni dönem PÖH alımı için geri sayım devam ediyor. PÖH alımına dair son açıklamasında Bakan Soylu, KPSS müjdesi verdi. İşte PÖH alımına dair son bilgiler.

Abone ol
Abone ol 14 Temmuz 2019 17:44

Yeni özel harekat polisi alımında KPSS puanı düşük mü olacak?

On binlerce genç , en az lise mezunu adaylar arasından yapılacak polis özel harekat alımlarını bekliyor. On binlerce gencin en büyük hayali olan özel harekat polisi alımı için geri sayım devam ediyor. 

2019 yılında PÖH alımına dair açıklamalar gelmiş ve özel harekatçı alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Müjdeyi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , tarihi çin herhangi bir bilgi vermedi.

POLİS AKADEMİSİ EKSİK NE KADAR ONU ARAŞTIRIYOR

Polis Akademisi Başkanlığı 'na talimat verdiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaç özel harekatçı alımı yapabileceklerinin tespitinin yapılmasını istedi. Akademi de mevcut özel harekat sayısını da ele alarak kaç PÖH alımı yapılacağını araştırıyor.

Henüz alım yapılacak sayı belli değil. Çalışmaların sona ermesinin ardından açıklama Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan gelecek.

EN AZ LİSE MEZUNU ALIM OLACAK

Yeni dönem polis özel harekat alımı hakkında konuşan Bakan Soylu , kadın PÖH alımı yapacaklarını ve bunu en az lise mezunu adaylar arasından yapacaklarınıu söylemişti. 

KPSS ŞARTI DÜŞÜK MÜ OLACAK?

Açıklama yapan Bakan Soylu , PÖH alımı için KPSS müjdesi verebiliriz dedi. Bakan Soylu, "KPSS imtihanlarına girsinler" dedi. KPSS düşecek mi? sorusu üzerine de Bakan Soylu, "Kadın özel harekatçı alımı için olabilir. Kadın özel harekat alımı için KPSS puan sınırında özel bir şey olabilir." dedi.

15 ve 17. DÖNEM PÖH ALIMINDA KPSS ŞARTI VARDI

Polis Akademisi Başkanlığı, 19. dönem 10 bin PÖH alımından önce 15 ve 17. dönemde de PÖH alımı yapmıştı.  Bu dönemlerde sadece lisans adaylar arasından PÖH alımı yapılmış ve KPSS şartı 50 olarak istenmişti. 

Yeni dönem PÖH alımı en az lise mezunu adaylar arasından olacak. KPSS şartı için net puan sınırı açıklanmadı ancak Bakan Soylu 'nun bu açıklaması , KPSS şartının düşük olacağı sinyalini veriyor. 


Yorumlar