Anasayfa /  Eğitim

Eğitim sistemi değişiyor- Yeni eğitim sisteminde neler var?

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin 2019 yılı itibariyle okullarda eğitim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2019 yılı itibariyle okullarda tam gün eğitim sistemine geçileceğini, ikili eğitimin sona ereceğini açıkladı Kaynak: Okullarda İkili Eğitim Bitiyor Tam Gün Eğitim Sistemi Başlıyor

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2017 16:41

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin okulların eğitim sisteminde yapılacak olan değişiklik ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2019 yılı itibariyle okullarda ikili eğitimin sona ereceğini tam günlük eğitim sistemine geçileceğini açıkladı.

Okullarda artık yeni bir eğitim sistemi başlıyor. Şu an bazı okullarda geçerli olan tam gün eğitim sistemi 2019 yılı itibariyle bütün okullarda uygulanacak.2019 yılı itibariyle ikili sistem sona erecek ve eğitim-öğretimin devam ettiği bütün okullarda tam gün eğitim sistemi uygulanacak. 2019 yılında eğitim-öğretim başladığında öğrenciler okula tam gün gidecek. Okullarda artık ikili eğitim olmayacak. Tam gün eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte okullar halk eğitim merkezleri ile birlikte ortak kullanılacak.

Okullarda eğitim bittikten sonra, halk eğitim merkezlerinin kursları başlayacak.2019 yılı ile birlikte tam gün eğitim sistemine geçildikten sonra okullar halk eğitim merkezleri tarafından kullanılacak, istenilen kurslar açılacak ve halk eğitim merkezleri rahatlayacak.

Halk eğitim merkezlerinde çok fazla kurs açıldığını belirten Yusuf Tekin, bu kurslara katılımın oldukça çok olduğunu ifade etti ve halk eğitim merkezlerinin okullardan sınırlı derecede yararlanabildiğini tam gün eğitim sistemi ile halk eğitim merkezlerinin daha çok rahatlayacağını belirtti. 


Yorumlar