Anasayfa /  Eğitim

EBA giriş nasıl yapılır? EBA giriş sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmeti olan EBA'ya nasıl girilir? İşte öğrenciler, öğretmenler ve velilerin çalışmalar yaptığı EBA giriş sayfası ve EBA amacı.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2018 14:51

Örenciler, öğretmenler ve velilerin çalışmalar yaptığı EBA'ya nasıl girilir? İşte EBA giriş sayfası ve EBA amacı

EBA, sınıflara göre ayrılmış olan ve öğrencilere çeşitli eğitim modülleri sunan sistemdir. Sistemde öğrenciler istedikleri gibi ders yapabilir, istedikleri gibi eğitici oyunlar oynayabilir. İnteraktif eğitime destek olan EBA sistemi, okul derslerini destekleyici niteliktedir. Ders kitapları, eğitim videoları, yarışmalar, dergiler, ses kayıtları EBA'da bulunan eğitim materyallerinin başlıcalarıdır.

EBA girişi nasıl yapılır?

EBA sistemine giriş, eba.gov.tr internet adresi üzerinden yapılır. Giriş yapabilmek için e-Okul bilgileri, MEBBİS bilgileri, açık öğretim bilgileri veya EBAKOD gibi farklı giriş seçeneklerinden yararlanmak mümkündür. Sistemdeki modüllerden faydalanmak için mutlak suretle sisteme giriş yapılması şarttır.

Sistem sınıf seviyelerine göre ayrılmıştır. Sistemin ders anlatımları, videolar ve yarışmaların yer aldığı büyük bir çevrimiçi ansiklopedi niteliğinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sistemde bulunan içeriklerin tamamı uzman ekiplerce düzenlenir. Ayrıca dijital yayıncılıkta uzman kişilerce de sisteme sık bir şekilde ders ve eğitim videoları yüklenir. Dolayısıyla sistemin kaynak içeriği hem öğrencilere hem de öğretmenlere yeterli olacak düzeyde çeşitlidir. Öğretmenler, konu anlatımı için sistemde bulunan kaynaklardan yararlanabilirler. Ya da yararlı olduğunu düşündükleri kaynakları sisteme yükleyebilirler.

EBA sistemi neden kuruldu?




Ortak üretim sürecinde yer alma


Öğrencilerin ders dışı sanatsal faaliyetlerde görev almasına destek olma


Kişisel gelişime katkı sağlama


Bilgiyi öğrenirken yapılandırma





Tüm öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitim alanında yenilikçi fikirler ortaya çıkarma


Bilim kültürüne destek olma


Farklı, öğretici ve yeni bilgiler sunma


Yeni öğrenme modelleri geliştirme


Sayısal, sözel, işitsel, görsel ve bireysel gibi farklı öğrenme zekalarına hitap edebilme


Eğtimi teknolojinin faydaları ile birleştirme


Öğrenci öğretmen ve veli etkileşimini artırma



Yorumlar