Anasayfa /  Eğitim

E Okul lise tercih işlemleri nereden yapılır? İşte, tercih ekranı ve okulların listesi

E Okul tercih ekranı, LGS için harekete geçen birçok kişinin rağbet ettiği sistem oldu. 2 Temmuz Pazartesi günü başlamasının ardından 13 Temmuz tarihine kadar devam edeceği açıklanan E Okul lise tercih işlemleri, bugün de kaldığı yerden devam ediyor. Devamsızlık ve not bilgisi gibi detayların sorgulanabildiği E Okul sistemi, bugünlerde tercih işlemleri için gündemde yer alacak. İşte, E Okul lise tercihleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde

Abone ol
Abone ol 03 Temmuz 2018 10:52

Okulların kapanmasıyla birlikte daha az ziyaret edilen E okul sayfası lise tercihleri nedeniyle yeniden ilgi görmeye başladı.



Liselere geçişte yeni sistem olan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) tercihleri bugün başladı. E- okul üzerinden yapılabilecek olan tercih süreci 13 Temmuz'a kadar devam edecek. Peki, E okul ile lise tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte, tercih süreci ve e okul tercih sayfasıyla ilgili bilgiler!

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem size ikinci bölümü açıyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf gibi… Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmaktadır.

Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabilir ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca sistemde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları ve daha birçok bilgiye ulaşmak mümkün.


Yorumlar