Anasayfa /  Eğitim

Dikkat 100 Bin Genç Öğrenciye 10 Bin TL Hibe Verilecek! Başvurular başladı!

Mesleki Eğitim almak isteyen gençler yönelik verilmesi düşünülen 10 Bin TL Hibe ile ilgili takvim başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimlerinden sonra yapmış olduğu açıklamayla ilgili 100 günlük icraat programı kapsamı içerisinde belirlenen Mesleki Eğitim Kupon Sistemi için başvurular başladı.

Abone ol
Abone ol 12 Eylül 2018 03:58

Mesleki Eğitim almak isteyen gençler yönelik verilmesi düşünülen 10 Bin TL Hibe ile ilgili takvim başlıyor. İşte ayrıntılar

24 Haziran seçimlerinden sonra vatadanşlara vaat edilen 100 günlük istihdam planı çervecevesinde yapılacak olan işlemler birer birer yapılmaya başlandı. Hükümet tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda Mesleki Eğitimde Kupon Sistemi genç bilişimcilere uygulanmaya çalışarak 2023 senesine kadar toplamda 100 bin bilişimciye istiham edilmesi hedefleniyor. Hükümet tarafından sağlanacak olan destek doğrultusunda toplamda 100 bin gence 10 Bin lira eğitim kuponu verileceği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamına göre sağlanacak olan destek süreci çalışmalarının tamamlandığı ve öğrenci adaylardan talep toplama sürecinin başlandığı belirtildi. 

Bilişim sektörüyle ilgili olan siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme, kodlama gibi alanlarda da nitelikli olarak eğitim almak isteyen gençlerde bu program kapsamına girebilecekler. Bu program dahilinde kapsama alanına giren gençlerin alacakları 10 Bin TL kuponun yanı sıra gençlerin alacakları harçlıklar ile genel sağlık sigortası, meslek hastalıklarında oluşacak maddi zararın karşılanacağı ve sigorta primlerinin de ödeneceği açıklandı.

KUPON SİSTEMİ SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

Hükümet tarafından sağlanan kupon sistemi içinde kendini geliştirmek isteyen gençler eğiitimlerini özel kurumlardan alarak kendilerini bu konuda geliştirmeye çalışacaklar. Özel kurumlardan alacakları eğitim içeriklerini ise işverenler tarafından belirllenecek. Özel kurumlar tarafından alınacak eğitim için devlet tarafından 10 Bin lira kupon verilecek.

Gençler bu koponları kullanarak istedikleri yerde ve istedikleri şartlarda eğitim alarak hayallerine kavuşmaya çalışacak. Eğitim alan kişilere de cep harçlığıda verilerek gerekli ihtiyaçları karşlılanacak. Eğitim sonrası gençler bir çok kurumda çalışmak üzere yerleştirilecekler.


Yorumlar