Anasayfa /  Eğitim

DGS sınav tarihleri değişecek mi? AÖF üç ders sınavıyla aynı gün...

Binlerce öğrencinin gireceği AÖF üç ders sınavı ve DGS sınavına sayılı günler kaldı. Bu sene seçim olması sebebiyle sınav tarihi değiştirilen DGS'nin ve AÖF üç ders sınavının aynı güne gelmesi sebebiyle öğrenciler mağdur. Peki AÖF üç ders sınavı veya DGS sınavının tarihi değiştirilecek mi? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2018 11:15

Gelecek yıl yapılması öngörülen ancak öne çekilen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler dolayısıyla sınav takvimleri değişti. Bu değişiklik sırasında çakışmalar da oldu.



Seçim kararı öncesi açıklanan takvime göre 8 Temmuz 2018'de yapılması planlanan ve ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) tarihi 21 Temmuz 2018'e ertelendi. Ancak aynı tarihte Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin de (AÖF) üç ders sınavı var.  Peki AÖF üç ders sınavı veya DGS sınavının tarihi değiştirilecek mi? İşte tüm yaşananlar..

SINAV İPTAL Mİ OLACAK?

Anadolu Üniversitesi, üç ders sınavına girecek öğrencinin azlığı nedeniyle sınavları her okul yerine belli merkezlerde yapma kararı aldı. Örneğin Ordu'da yaşayan bir kişi sınava Samsun'da girmek zorunda.

Üç ders sınavına kalacaklarını ancak 6 Haziran 2018'de açıklanan sınav sonuçlarından öğrenen AÖF öğrencileri, ÖSYM'nin 5 Haziran 2018'de aldığı adres değişikliği başvurusu hakkından yararlanamadı.

Yine Ordu'da yaşayan öğrenciyi örneklendirirsek; bu öğrenci, 10'u çeyrek geçe Ordu'da DGS'ye girdikten sonra saat 15:00'te Samsun'da yapılacak olan tek ders sınavına katılmak zorunda.

Sınavdan sınava kilometrelerce koşturması gereken öğrenciler, ÖSYM'den yeniden adres değişikliği başvurusu almasını istiyor. Fakat sınava sayılı günler kala henüz resmi bir açıklama gelmedi. Bu neden her iki sınavında aynı günde yapılması ön görülüyor.


Yorumlar