Anasayfa /  Eğitim

Darüşşafaka’dan eğitime destek çağrısı

Babası veya annesi hayatta olmayan binlerce çocuğun hayatını eğitimle değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl da ‘eğitim olmazsa olmaz’ diyor.

Abone ol
Abone ol 10 Ağustos 2017 12:57

“Bazı şeyler olmasa da olur, ama eğitim olmazsa olmaz. Olmasa da olur diyebileceğiniz şeyler varsa çocuklarımızın anne ya da babaları yanlarında olamasa da aydınlık bir gelecekleri olur. Hadi siz de bu bayram, Darüşşafaka'ya destek olun!" sloganıyla eğitime bağış çağrısı yapan Darüşşafaka tarafından yayınlanan bültende;

“Babası veya annesi hayatta olmayan binlerce çocuğumuzun yaşamını eğitimle değiştiren Darüşşafaka Cemiyeti, bu bayram da eğitimin olmazsa olmaz olduğuna inananları az çok demeden bağış yapmaya çağırıyor. İki yıldır kamuoyuna "bazı harcamalar olmasa da olur, ama eğitim olmazsa olmaz” diye seslenen ve insanların bazı küçük harcamalardan vazgeçerek bir çocuğun eğitimine destek olabileceklerini hatırlatan Darüşşafaka, bu söylemini daha da güçlendirdi. 

Yine 4129Grey'in gönüllü desteğiyle hazırlanan yeni bağış kampanyasının ana fikrini "insanların anlık tatminlerle değil de gerçek bir ihtiyacın giderilmesine destek vererek asıl mutluluğu yakalayabileceği" oluşturuyor.

Darüşşafaka yeni kamu spotuyla bir kez daha kamuoyuna “Bazı şeyler olmasa da olur, ama eğitim olmazsa olmaz. Olmasa da olur diyebileceğiniz şeyler varsa çocuklarımızın anne ya da babaları yanlarında olamasa da aydınlık bir gelecekleri olsun. Hadi siz de bu bayram Darüşşafaka'ya destek olun" diyor.

Öğrencilerinin et ihtiyacını yıl boyu yapılan adak bağışlarıyla karşıladığı için bu Kurban Bayramı'nda da vekaleten kesimli kurban bağışı kabul edemeyen Darüşşafaka Cemiyeti'ne, annesi ya da babası hayatta olmayan çocukların eğitimine destek olmak isteyen hayırseverler, "bayram bağışı"nda bulunabilir. Bu sene bayram bağışı için önerilen tutar 700 TL olmakla birlikte hayırseverler, Darüşşafaka'ya dilediği miktarda bağış yapabilir.

Yapılan bağışlar, her zaman olduğu gibi “7 gün 24 saat” yaşamlarını Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda sürdüren 1000’e yakın babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencimizin başta eğitim olmak üzere gıda, barınma, giyim ve sağlık giderlerine harcanacak.

Siz de bu bayram az çok demeden Darüşşafaka'ya bağış yaparak, anneleri ya da babaları yanlarında olamasa da çocuklarımızın iyi bir gelecekleri olmasına katkı sunabilirsiniz.” denildi.


Yorumlar