Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk sınavı sonuçları açıklanıyor… 2018 İOKBS (PYBS) sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından düzenlenen İOKBS sınavı eski isimleri ile bursluluk veya PYBS sınavı sonuçları için bekleyiş sona eriyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bursluluk sınavı sonuçları yarın yani 18 Temmuz'da açıklanacak. Peki sınav sonuçlarına göre başarılı olanlar ne kadar burs alacak?

Abone ol
Abone ol 18 Temmuz 2018 07:54

MEB tarafından 3 Haziran'da gerçekleştirilen İOKBS bursluluk sınavından sonra sıra sonuçların açıklanmasına geldi. Bursluluk sınavı sonuçları için MEB tarafından verilen tarih 18 Temmuz. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerini katıldığı İOKBS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden duyurulacak.

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabildiği bu burs bir öğrenci için çok değerli bir miktardır. 2018 İOKBS burs ücretin 648.04 TL

SONUÇLAR 18 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK

PYBS sonuçları ile ilgili MEB açıklaması araştırılıyor. İOKBS sonuçları 18 Temmuz’da “http://www.meb.gov.tr” ve “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adreslerinde ilan edilecek.


Yorumlar