Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı! İOKBS 2019 (PYBS) bursluluk sonuçları sorgulama!

On binlerce öğrencinin merakla beklediği son dakika haberi az önce geldi. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz ay sınava giren öğrenciler heyecanla MEB’den gelecek haberi takip ediyorlardı. Sınav sonuçları sorgulama yapmak isteyen öğrenciler, MEB resmi internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı İOKBS Bursluluk sınavı sonuç ekranı haberimizde yer alıyor. Sınav sonuçlarını kolayca öğrenebilir ve Parasız Yatılı ve Bursluluk sınavı sonuçlarını öğrenebilirsiniz. İşte MEB 2019 bursluluk sınavı sonuçları ile ilgili detaylar...

Abone ol
Abone ol 23 Temmuz 2019 19:14

Parasız yatıılı ve bursluluk sınavına giren öğrencilerin geçtiğimiz aydan bu yana heyacanla beklediği son dakika haberi geldi. Bursluluk sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığıaracılığı ile açıklandı. Sonuçları sorgulamak isteyen öğrenciler İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları (İOKBS) sınav sonuçları ekranına haberimizde ulaşabilirler.

MEB İOKBS 2019 SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Sınav sonuçları için MEB son dakika açıklaması az önce geldi. Peki, 2019 Bursluluk sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar, http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

İşte konuya yönelik merak edilen bilgiler...

5., 6., 7., 8. hazırlık sınıfı, 9., 10. ve 11. sınıflar için başvurular 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında yapıldı. 2 Haziran 2019 tarihinde saat 10.00'da yapılan İOKBS Sınava Giriş Belgesi 17 Mayıs 2019 tarihinde ilan edildi.

Sonuçlar 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklandı.

BURSLULUK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA

Bursluluk sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr adreslerinden erişime açıldı,sorgulamaları yapabilirsiniz.

BURSLULUK SINAV SONUÇ BELGESİ NEREDEN ALINACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile parasız yatılı veya burslu okumaya hak kazanan öğrencilerin sınav sonuç belgeleri, sınav sonuçlarının elektronik ortamda (internette) açıklanmasından itibaren belirlenen adresten ilgili okul müdürlüğünce elektronik ortamdan alınarak onaylanır ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin velilerine süresi içerisinde teslim edilir.

2019 BURSLULUK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir. Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

Sınavda başarı elde ederek burs almaya hak kazanan öğrenciler ayda 260,40 TL burs alacaklar. Burslar velilerin öğrenci adına açacakları VakıfBank banka hesaplarına yatırılacak.

Bursluluğa hak kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB'e bağlı resmi okul müdürlükleri tarafından yapılacak, öğrenci kayıtlarıyla beraber başlayacaktır.

BURSLULUK SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması, zarar görmüş olması ya da cevap kâğıdının çıkmaması,

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,


Yorumlar