Anasayfa /  Eğitim

Bilsem Projelerine TÜBİTAK'tan Tam Destek

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004, 4005 ve 4007 programları için yapılan proje başvurusunun değerlendirme süreci tamamlandı. 

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2018 14:22

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları”nda kabul edilen 85 projeden 18’i, “4007 Bilim Şenlikleri”nde kabul edilen 26 projeden 15’i, “4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları”nda kabul edilen 19 projeden 1’i olmak üzere çağrısı kabul edilerek desteklenmeye değer görülen 130 projeden 34’ü bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) ait. 

Buna göre TUBİTAK tarafından “4007 Bilim Şenlikleri” kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler; Merzifon Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi, Manisa Şehzadeler Bilim ve Sanat Merkezi, Kayseri Çetin Şen Bilim ve Sanat Merkezi, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi, Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Hatay Bilim ve Sanat Merkezi, Ülker Yörükoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi, Tavşanlı Bilim ve Sanat Merkezi, Ordu Dr.  M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi, Pendik Bilim ve Sanat Merkezi, Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Prof Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi, Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi ile Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezince üretilen projeler olarak belirlendi. 

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında kabul edilen projeler ise

Erzincan Bilim ve Sanat Merkezi, Antalya Bilim ve Sanat Merkezi, Kilis Bilim ve Sanat Merkezi, Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi, Başakşehir Bilim ve Sanat Merkezi, Kütahya Bilim ve Sanat Merkezi, Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi, Bornova Şehit Fatih Satir Bilim ve Sanat Merkezi, Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi, Erzurum Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi, Nevşehir Bilim ve Sanat Merkezi, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi, Etimesgut Bilim ve Sanat Merkezi, Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Hüseyin Gültekin Bilim ve Sanat Merkezi ile Kartal Bilim ve Sanat Merkezinin projeleri. 

4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları alanında ise, Remzi Sakıoğlu Bilim ve Sanat Merkezinin projesi desteklenmeye değer görüldü. 


Yorumlar