Anasayfa /  Eğitim

Beklenen Müjde Bakan’dan Geldi Ocak’ta Öğretmen Ataması Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenin niteliğiyle birlikte mali ve sosyal haklarını iyileştirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "Öğretmen niteliğini artırmak için yüzbinlerce öğretmeni üniversitelerde ücretsiz yüksek lisans eğitimine alacağız. 

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 13:03

Yeni göreve başlayan bir öğretmenin maaşı ise 4 bin 215 lira olarak düzenlendi. TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi üzerine konuşan Selçuk, eğitimöğretim yılı sona erdikten sonra yüzbinlerce öğretmene üniversitelerde sertifikasyon, tezli ya da tezsiz yüksek lisans eğitimlerinin ücretsiz verileceğini belirtti. 

Bakan Selçuk, göreve yeni başlayan genç bir öğretmenin ek derslerle birlikte aylık 4 bin 215 lira maaş aldığını söyledi. Bugüne kadar bakanlığın 22 bin 567 engelli personeli görevlendirdiğini hatırlatan Selçuk, Ocak ayı başında yeniden bir engelli istihdamı yapılacağını müjdeledi. 

İkili eğitimi sonlandırmak için ihtiyaç duyulan derslik sayısının 29 bin 535 olduğunu belirten Selçuk, 2 sene içinde tekli eğitime geçileceğini söyledi.


Yorumlar