Anasayfa /  Eğitim

Bekçilik sınav soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

Bekçilik sınav soruları ve cevap anahtarı bugün açıklanacak. Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından oluşan sınavda en az 50 puanı yakalamak gerekiyor.

Abone ol
Abone ol 17 Temmuz 2019 14:06

Bekçilik sınavı heyecanının tamamlandı ve bekçilik sınavı sonuçları bekleyişi başladı. Puanlarını önceden hesaplamak isteyen adaylar ise sonuçlardan önce sınav sorularını ve cevaplarını da bekliyorlar. Bekçilik sınav soruları ve cevapları bugün açıklanacak.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI VE SORULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sınavı 13 Temmuz cumartesi günü yapılacak. Sınav soruları ve cevap anahtarları 16 Temmuz 2019 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Sınav sonuç bilgileri ise 07 Ağustos 2019 tarihinden itibaren erişime açılacak. Ayrıca unutmayın, eğer sınava itiraz edecekseniz soru ve cevapların yayınlanmasını takip eden 2 gün içerisinde yapmalısınız. Çünkü süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve ekinde dekontu olmayan dilekçe ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacak.

undefined

BEKÇİLİK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılıyor. Unutmayın yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

İSTİHDAM EDİLMEK İÇİN SINAVI GEÇMEK ŞART

Emniyet Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatı tarafından yapılacak ilk sınavda başarılı olanlar, ihtiyaç duyulan bölgelerde görevlendirilecek. Valilikler tarafından alımı yapılan ve eğitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin yönetmelik değişikliği, 2 Mart 2018’de yürürlüğe girmiş, bekçi alım ve eğitim yetkileri Polis Akademisine aktarılmıştı.


Yorumlar