Anasayfa /  Eğitim

Bazı Öğretim Üyesi Kadrolarında ALES ve Yabancı Dil Şartını İstemeyecek

Tüm Alanları Kapsamayacak Bazı bölümlerde öğretim üyesi temin etmek giderek daha da güçleşmektedir. Koyulan ALES ve yabancı dil şartları ise bu süreci daha da zorlaştırmaktadır. 

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2018 20:47

Bölümlerin kapanma riski ile karşı karşıya kalması sebebiyle de harekete geçen YÖK, bu bölümlerde ALES ve yabancı dil şartlarını kaldıracak. 

Alınacak öğretim üyelerinin mesleklerinde uzmanlıklarını da kanıtlamış olmaları gerekmektedir. Bu Özellikli Alanlar Neler?

Özellikli alanlar tanımlaması YÖK tarafından çıkarılacak olan yönetmelik ile belirlenecek. Hali hazırda böylesi bir belirleme olmamasına rağmen hangi bölümlerin kapsam içerisine alınacağı yaklaşık olarak biliniyor. 

Öyle ki gastronomi, taş işçiliği, ayakkabıcılık, ağaç işleri, aşçılık gibi bazı bölümler bu kapsamda değerlendirilebilir. 

Daha evel YÖK tarafından ilan edilen bir yönetmelikteki maddenin okuyanlar tarafından yanlış anlaşılması sebebiyle madde kaldırılmıştı. 

Şimdi ise yeni bir yönetmelik değişikliğinin gelmesi bekleniyor. Tüm bölümler için böylesi bir şartın kaldırılmayacağını da ifade etmek gerekir. Böylesi bir durum yargı yoluyla da iptal edilecektir. 

Ayrıca verilen öğretim üyesi ilanları yine de yargı denetimine tabi olacaktır. Dolayısıyla liyakatsiz atamaların da önüne geçilecektir.Yönetmeliğin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. 


Yorumlar