Anasayfa /  Eğitim

AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak ? Açık Lise sınav soruları-cevapları

AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Açık Lise sınav soruları ve cevaplarını merak eden öğrenciler kendi başarılarını değerlendirmek istiyor. 9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Açık Lise sınav sonuçları merak konusu oldu. Peki AÖL sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır? İşte cevaplar...

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2017 10:51

Sınav sonrası, AÖL sınav sorularını ve cevaplarını merak eden öğrenciler kendi başarılarını değerlendirmek istiyor. AÖL sınav sonuçlarınında ne zaman açıklanacağını sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler araştırmalarına ara vermeden devam ediyor. İşte AÖL sınavları hakkında merak edilen detaylar...



AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı açık liselerin 2017 yılında 1. Dönem sınavları 9 Aralık Cumartesi ve 10 Aralık Pazar günü yapılacak olan sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih bilinmiyor.

AÇIK LİSE SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

9-10 Aralık tarihinde gerçekleştirilen AÖL sınavının soruları ve cevapları öğrenciler tarafından, kendi başarılarını ölçmek amacıyla merakla araştırılmaya devam ediliyor. Fakat AÖL sınav soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağına dair net bir tarih henüz verilmemektedir.

AÇIK LİSE SINAVINDA PUANLAMA NASIL OLUYOR?

AÖL ders geçme notu son değişikliklerle birlikte 45'ten 50'ye çıkarılmıştır. AÖL sınavından 50 alan öğrenci dersi geçer. Öğrenciler için her dersten 20 soru sorulmaktadır. Her sorunun puan değeri 5’tir. MEB 2016-2017 eğitim öğretim döneminde sınavdan geçme puanını 50 olarak belirlemiştir. Öğrenci sınavda 20 sorudan en az 10 soruya “doğru” cevap verdiyse, sınavdan geçmiş demektir.


Yorumlar