Anasayfa /  Eğitim

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları meraklı bekleyiş devam ediyor. 18-19 Mart tarihinde gerçekleştirilen AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı MEB tarafından duyuruldu.

Abone ol
Abone ol 19 Nisan 2017 13:21

 AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandığında http://aol.meb.gov.tr/ adresinden sorgulanacak.

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih açıklandı



AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklancağı öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Milli eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 iş takviminde ilan edildi.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2017 iş takviminde ilan edildi. İlan edilen iş takvimine göre, AÖL 2. Dönem sınavlarının sonuçları 21 Nisan 2017 Cuma gününde açıklanacak. Öğrenciler, AÖL sınav sonuçları aolweb.aol.meb.gov.tr resmi internet sitesinden öğrenebilecek. Sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, site üzerinden öğrenci numaraları ve kendilerine ait olan şifre ile giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilecekler. AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da AÖL 3. Dönemi için başvurular alınacaktır. 3. Dönem kayıtları da 8 Mayıs ve 18 Mayıs 2017 tarihleri arasında yapılabilecek.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

AÖL sınavları her yıl 3 dönem olarak yapılmaktadır. 2017 yılı içinde 3. Dönem sınavları da bu sene yapılacak olan son AÖL sınavlarıdır. Yayınlanmış olan sınav takvimine göre AÖL sınavları 1 Temmuz ve 2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

AÖL GEÇME NOTU KAÇTIR?

AÖL 2. Dönem sınavlarından geçebilmek ve başarılı olabilmek için yeterli olan puan daha önceden 45 idi ancak yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gereklidir.

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN NASIL İTİRAZ YAPILIR?

AÖL sınav sonuçları, MEB tarafından ilan edildikten sonra adayların sınav sonuçları için itiraz edebilme hakları vardır. İtiraz işlemleri, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih itibari ile 5 iş günü içerisinde yapılabilecektir. Sınav için itiraz işlemi yapacak olan adayların, 20 TL ücreti belirlenen banka şubelerinden bir tanesine yatırmaları gereklidir. Ücret Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Döner Sermaye İşletmesi banka hesaplarından birisine yatırılacaktır. İtiraz ücretlerinin yatırılması için belirlenen bankalar ise şunlardır;

T.C. Ziraat Bankası’nın Ankara/ Beşevler şubesi ve Türkiye Halk Bankası’nın Ankara/ Küçükesat şubesi ile Türkiye Vakıflar Bankası’nın Ankara/ Merkez şubesidir.


Yorumlar