Anasayfa /  Eğitim

AÖL kayıtları için son gün ne zaman? Açık lise kayıt yenileme ücreti hangi bankaya yatırılacak?

AÖL sayesinde eğitimini tamamlama fırsatı yakalayan öğrenciler son kayıt tarihi ne zaman merak ediyor. AÖL yılda 3 dönem olarak devam ediyor. 3. dönem kayıt yenilemeler ise devam ediyor. Peki AÖL kayıt yenilemelerde son gün ne zaman?

Abone ol
Abone ol 11 Mayıs 2019 11:26

2019 yılında Açık Lise yani AÖL öğrencileri için kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerden, 5 Temmuz 2002 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptırması gerekiyor. Peki AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman son bulacak? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL KAYIT TARİHLERİ

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt işlemleri başladı. AÖL’de 3. dönem kayıt işlemleri, 02-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. İşlemleri yaparken, kurumun yayımladığı kılavuzdan yararlanabilirsiniz.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR, HANGİ BANKAYA YATACAK?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini ödemek zorundadırlar. 2016 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme ücreti, 35 TL olarak belirlenmiştir.

Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.) Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL' si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

Kayıt Yenileme için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görünmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenileme işlememizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif ve donuk olanların kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı II. Döneminden itibaren Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılmaya başlanmıştır. Kayıt yenileme işlemi otomatik olarak yapılan öğrencilerimiz Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne kitap, diploma veya resmi yazı vb. almak için müracaat ettiklerinde kendilerinden 5TL Kayıt Yenileme katılım bedeli alınacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir defa katılım bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5TL katılım bedeli makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.


Yorumlar