Anasayfa /  Eğitim

AÖF'te Başarısız Dersi Olanlar İçin Büyük Önem Taşıyor

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Lisans ya da Ön Lisans programlarında eğitim-öğretim alan öğrencilerin katıldığı AÖF 3 ders sınavı nedir? Sınav koşulları nelerdir?

Abone ol
Abone ol 26 Nisan 2019 10:42

AÖF 3 Ders Sınavı, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bünyesinde yapılan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin Lisans ya da Ön Lisans programlarında eğitim-öğretim alan öğrencilerin katıldığı sınavın adıdır.

Üç ders sınavı; AÖF bünyesinde kayıtlı olduğu programdaki tüm dersleri almış ve en çok 3 dersten başarısız/koşullu geçeri olan ve bu dersleri de vermesi halinde mezun olabilecek durumda olan öğrencilere tanınan bir haktır.

AÖF 3 (üç) ders sınavı, 20 Temmuz 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

AÖF 3 DERS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınav hakkı, aşağıda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.

(Değişik: Senato-13/3/2018-3/2) Kayıtlı olduğu bölümdeki/programdaki tüm dersleri almış, en fazla üç başarısız ve/veya koşullu geçer dersi bulunan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrenciye; aşağıdaki koşulları sağlaması durumunda sınavın yapılacağı öğretim yılında kayıt yaptırmış olduğu derslerden; bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra “Üç Ders Sınavı”na girme hakkı tanınır:

Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrencilerin, en fazla üç dersten FF harf notunun olması,

Not Durum Belgesinde; Genel Not Ortalaması 2,00'nin altında olan öğrencilerin, FF harf notu aldığı derslerin ve/veya uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı derslerinin toplam sayısının en fazla üç olması, FF harf notu alınmış derslere, sınavın yapılacağı öğretim senesinde kayıt yaptırmış olması.

(Değişik: Senato-13/3/2018-3/2) “Üç Ders Sınavı”na katılmış ve bu derslerin sınavlarında başarılı olmuş öğrenci “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”ndeki mezuniyet koşullarını sağladığı takdirde mezun olabilir.

Lisans öğrenimini sürdürürken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez.

(DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenci, “Üç Ders Sınavı”na giremez.

Staj uygulamasına tabi olan öğrenci, yukarıda belirtilen koşulları sağlaması durumunda “Üç Ders Sınavı”na girebilir.

(Değişik: Senato-13/3/2018-3/2) Uygulamalı derslerden (laboratuvar, pratik çalışma proje/ödev vb. uygulamalı dersler) başarısız olan öğrencilere “Üç Ders Sınavı” hakkı tanınmaz.

Üç Ders Sınavı” notu, dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, sınav uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile “Üç Ders Sınavı” notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir.

Öğrencinin başarı notları; “Üç Ders Sınav” sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları; “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre, ilgili dönemin dönem sonu sınavı harf notu aralıkları kullanılarak belirlenir.

Her ne sebeple olursa olsun “Üç Ders Sınavı”na katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

Türkiye Programları ve Yurt Dışı Programları için “Üç Ders Sınavı”; Fakülte Yönetim Kurulu Kararıyla belirlenen tarihte ve sınav merkezlerinde gerçekleştirilir.

Türkiye Programlarına kayıtlı bulunan ve hâlen cezaevinde/tutukevinde olup “Üç Ders Sınavı”na girme hakkı olan öğrencinin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılır.


Yorumlar