Anasayfa /  Eğitim

AÖF Sınav Sonuçları İçin Heyecan Dorukta

AÖF sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2019 13:03

2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar dönemi AÖF sınav neticeleri, e-Kampüs veya Anadolu Üniversitesi otomasyon sisteminden sorgulanabilecek.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Soru ve cevaplar genellikle sınavdan sonra 3 gün içerisinde açıklanıyor. AÖF neticeleri ise en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu zaman geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

2019 AÖF SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

AÇIKÖĞRETİM'DE DERS TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir.

Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

AÖF’DE MAZERET SINAVI VAR MI?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

AÖF'DE BÜTÜNLEME VAR MI?

AÖF'ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı;

Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir.

Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki “Uyarı” ve “Tekrar” durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir.

Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar neticesinde bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.


Yorumlar