Anasayfa /  Eğitim

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? 2019 AÖF sınav sonuçları sorgulama

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrencilerin gözü kulağı AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasında. AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gibi soruların cevaplarını arayan öğrenciler internette aramalara başladı. Peki AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte AÖF sınav sonuçları ve AÖF ile ilgili tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz...

Abone ol
Abone ol 23 Ocak 2019 13:53

Eğitimi uzaktan tamamlamak isteyenler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final sınavlarına katıldı. Öğrenciler heyecanla AÖF sınav sonuçlarını bekliyor. AÖF sınav sonuçları e-Kampüs veya Anadolu Üniversitesi otomasyon sisteminden sorgulanabilecek. Peki sonuçlar bugün açıklanacak mı? İşte AÖF sınav sonuçları ve AÖF ile ilgili tüm detayları haberimizden öğrenebilirsiniz..

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

AÖF sınav sonuçları bugün açıklanır mı öğrenciler tarafından merak ediliyor. Fakat Açık Öğretim Fakültesi sonuçlarının bugün açıklanması beklenmiyor. Anadolu Üniversitesi, vize-final sınav sonuçların açıklanacağı tarihe dair resmi açıklamada bulunmuyor. Bir önceki vize sınavlarına dair sonuçların açıklandığı tarih baz alındığında sonuçlar, sınavdan 10 gün sonra, 23 Ocak 2019 Çarşamba günü açıklanabilir.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

AÖF'DE BÜTÜNLEME VAR MI?

AÖF'ün bütünleme sınavını neden yapmadığına dair açıklama yapan Anadolu Üniversitesi, konuyu şu ifadelerle açıkladı; Sınavlarda başarının değerlendirilmesinde Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılmaktadır. Bu sistemde güz ve bahar dönemleri birbiri ile ilişkilidir. Güz döneminde bir öğrencinin başarısız olduğu bir dersi bahar döneminde genel not ortalamasını yükselterek kurtarma şansı vardır. Bütünleme sınavı uygulandığında dönemler arası bağlantı kopacağından ve sistemdeki “Uyarı” ve “Tekrar” durumları uygulanamayacağından öğrenci başarısı olumsuz etkilenecektir. Ders geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir. Tüm bu açıklamalar sonucunda bütünleme sınavı uygulanması durumunda öğrencilerimizin dezavantajlı duruma geleceği değerlendirilmektedir.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF'ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek. AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM'lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçekleştirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

AÖF OTOMASYON SİSTEMİNE GİRİŞ

ÜCRETLER NASIL YATIRILACAK?

Kayıt yenileme için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz: Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme (Ders seçimi işleminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.) İnternet Bankacılığı ile Ödeme, ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız) Mobil Bankacılık ile Ödeme Kayıt yenilemenin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23.30’a kadar ödeme yapılabilecektir.


Yorumlar