Anasayfa /  Eğitim

AÖF sınav sonuçları (29-30 Nisan AÖF) ne zaman açıklanacak?

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sınavın tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesiyle birlikte araştırma konusu haline geldi. Milyonlarca vatandaşın örgün eğitim şansı bulamaması nedeniyle tercih ettiği açıköğretim fakültesi, sınavlarını 29-30 Nisan tarihlerinde tamamladı. AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF sınav sonuçları sorgula!

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2017 11:32

Sınavın ardından birçok öğrenci, AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu yöneltti. Peki, öğrencilerin merakla araştırdığı AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili bazı bilgiler





AÖF bahar dönemi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşen AÖF sınavının ardından AÖF soru ve cevapları öğrencilerin erişimine açılmıştı. Öğrenciler şimdi de AÖF sınavlarının açıklanacağı tarihe odaklandılar. Peki, 2017 AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü yeni düzenlemenin yer aldığı ikinci sınav mahiyeti taşıyan AÖF 2. dönem sınavları, herhangi bir aksilik olmaması halinde 15 gün içerisinde öğrencilerle paylaşılacak. AÖF sonuçlarına dair resmi bir açıklama yer almamakla birlikte sonuçların en geç 15 Mayıs tarihinde açıklanması öngörülmektedir. Ancak öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sistemi aracılığıyla takip edebilirler. 

AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen Açıköğretim AÖF bahar dönemi sınav soruları ve cevapları yayımlandı. Peki, AÖF soru ve cevaplarına nereden ulaşılabiliyor? Sınav takvimi, sınav öncesi uyarılar ve sınava dair pek çok detayı bünyesinde barından Anadolu Üniversitesi, AÖF kampüs uygulamasıyla geçmiş soru ve cevaplarına ulaşılmasına olanak sağlıyor. Sınavlarını değerlendirmek ve AÖF sonuçlarına dair bir öngörüde bulunmak isteyen öğrenciler, TCKN ve şifreleri sayesinde AÖF kampüs uygulamasından faydalanabiliyor.

AÖF CEVAP KAĞIDI PUANLAMASI NASIL YAPILACAK?

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır.

AÖF NOT SİSTEMİ

Anadolu Üniversitesi AÖF vize ve final sınavları sonucu, alınan notun en az 100 üzerinden 35 olması, dersi başarılı olarak geçmenizi sağlıyor. Bunun haricinde, 84 ve 100 arası not alan öğrenciler AA, 77-83 arası not alan öğrenciler AB, 71 ve 76 arası not alan öğrenciler BA, 66 ve 70 arası not alan öğrenciler BB, 61 ve 65 arası not alan öğrenciler BC, 56 ve 60 arası not alan öğrenciler CB, 50 ve 55 arası not alan öğrenciler ise CC harfiyle derslerinden geçiyor. Koşullu olarak geçme notları ise 46 ve 49 arası CD, 40 ve 45 arası notlar DC, 33 ve 39 arası notlar ise DD olarak harflendiriliyor.


Etiketler 29-30 Nisan AÖF)
Yorumlar