Anasayfa /  Eğitim

AÖF kayıt yenileme 2019 iş takvimi ders ekle/sil işlemi ne zaman?

Binlerce öğrencinin eğitim aldığı AÖF kayıt yenileme ne zaman 2019 takvimi araştırmaları başladı. Peki Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) ders ekleme-silme kayıt yenileme, ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? AÖF kayıt yenileme 2019, 11 Şubat 2019 tarihinde başlıyor, 22 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor.

Abone ol
Abone ol 06 Aralık 2018 20:05

Binlerce öğrencinin farklı bölümlerde eğitim gördüğü Açıköğretim Üniversitesi kayıt yenileme ne zaman sorusu gündemde. 2019 yılında AÖF kayıt yenileme takvimi, ders ekleme silme işlemlerinin olduğu iş takvimi erişime açıldı. Anadolu Üniversitesi yayımladığı kılavuz içerisinde kayıt yenileyecek öğrencilere açıklamalarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi kayıt takvimi Anadolu Üniversitesi, kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavı ve yaz okulunun bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencilerin ilgili üst dönemden 45 Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir, açıklamasında bulundu.

AÖF kayıt takvimi Üniversite öğrencileri, kayıt yenileme işlemlerini nereden yapacak:  Üniversite şu açıklamayı yaptı: Kayıt Yenileme Ders Ekle-sil işlemi, http://aof.anadolu.edu.tr adresi ders ekle-sil işlemleri otomasyonu bağlantısından verilen tarihler arasında yapılacaktır.

Anadolu Üniversitesi kayıt takvimi Kayıt sürecinde bilinmesi gerekenler nelerdir:  Anadolu Üniversitesi "Öğrenci kayıt yaptırdığı dönemden başlamak üzere önlisans için dört yıl (sekiz yarıyıl), lisans için yedi yıl (on dört yarıyıl) süreyle öğrencilik hakkından yararlanabilir. Öğrenci kayıt yenilemediği dönemlerde öğrencilik hakkından yararlanamaz ve sınavlara katılamaz. Öğrencinin kayıt yenilemediği dönemler azami eğitim öğretim süresinden sayılır. Azami eğitim-öğretim süresini aşanlar sınavlar hariç öğrencilik hizmeti alamaz.

2547 sayılı Kanuna, 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6569 sayılı Kanunla eklenen geçici 67. madde gereğince öğrencilerin azami öğrenim süresi 2014-2015 öğretim yılı Güz Dönemi itibariyle yeniden başlatılmıştır. Bu uygulama 2014-2015 öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrencileri kapsamaktadır." açıklamasında bulundu.

AÖF KAYIT YENİLEME 2019 TAKVİMİ: Anadolu Üniversitesi kayıt takvimi AÖF kayıt yenileme 2019, 11 Şubat 2019 tarihinde başlıyor, 22 Şubat 2019 tarihinde sona eriyor. Başvurusu süresi 12 gün olarak üniversite tarafından belirlendi.

Üniversite, kayıt tarihlerini güncellemeye gidebilir. Kayıt işlemlerinde tarih değiştirilmesi durumunda haber içeriğinde yer alacaktır.


Etiketler 2019 iş takvimi
Yorumlar