Anasayfa /  Eğitim

AÖF ders ortalama nasıl hesaplanır?

Açıköğretim fakültesi öğrencileri girdikleri sınavlar sonrasında ders ortalamalarını nasıl hesaplayacaklarını merak ediyorlar. Bu haberimiz üzerinden not hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz... İşte sınav zamanlarında aöf genel not ortalaması hesaplama 2018, aöf not hesaplama 2018, aöf doğru yanlış sayısına göre puan hesaplama, aöf harf notu hesaplama gibi arama sorgularının yanıtları... Haberimizdeki bilgilerden faydalanarak aradığınız bütün bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz...

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2018 22:42

Binlerce AÖF öğrencisi arama motorları üzerinden sınav zamanlarında aöf genel not ortalaması hesaplama 2018, aöf not hesaplama 2018, aöf doğru yanlış sayısına göre puan hesaplama, aöf harf notu hesaplama gibi arama sorguları yapıyorlar. Haberimizdeki bilgilerden faydalanarak aradığınız bütün bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz...

AÖF SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Sınavlar; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış ve eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Sadece dönem sonu sınavı yapılan proje gibi derslerde, parçalı sınav uygulanır. Parçalı sınavların birleştirilmesiyle dönem sonu sınav notu oluşturulur ve bu notun, başarı notuna katkısı %100’dür. Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir.

En fazla üç dersten başarısız olan ve Senato tarafından belirlenen Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri üç ders sınav hakkı uygulama usul ve esaslarındaki koşulları sağlayan öğrencilere; bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra, bu derslerden bir kez sınava girme hakkı verilir.

AÖF BAŞARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi” kullanılır. Bu sistemin uygulama esasları ilgili fakülte kurulunun önerisiyle Senato tarafından karara bağlanır.

Başarı notu, Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.

Harf notları ve katsayıları şunlardır:

       Harf Notu Katsayısı

                AA 4,00

                AB 3,70

                BA 3,30

                BB 3,00

                BC 2,70

                CB 2,30

                CC 2,00

                CD 1,70

                DC 1,30

                DD 1,00

                 FF 0,00

Bu harf notlarına ek olarak;

DZ: Devamsız,

KL: Kaldırıldı,

MU: Muaf,

SD: Sorumlu Değil,

YT: Yeterli,

YZ: Yetersiz,

harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir.

DZ harf notu; devam zorunluluğu bulunan derslere devam koşulunu sağlamayan öğrenciye verilir. DZ notu; FF veya YZ harf notuyla eşdeğerdir.

KL harf notu; programdan kaldırılan dersler için verilir.

MU harf notu; öğrencinin bir yükseköğretim kurumunda alıp da başarmış olduğu ve ilgili birimin yönetim kurulu tarafından muaf tutulması uygun bulunan dersler için verilir.

SD harf notu; yapılan ders intibakı sonucu öğrencinin sorumlu olmayacağı dersler için verilir.

YT ve YZ harf notları; ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır.

Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.

Ders bazında başarı notuna alt sınır uygulanması, “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi”ne göre ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.

AÖF DERS ORTALAMALARI HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ


Yorumlar