Anasayfa /  Eğitim

AÖF 26 27 Mayıs final sınav soru cevapları Anadolu üniversitesi son dakika açıklaması yapıldı

26 27 Mayıs AÖF final sınav soru cevapları Anadolu üniversitesi son dakika açıklaması yapıldı. AÖF sınavları bugün son oturumlar bitti. AÖF bahar dönemi final sınavlarının sona ermesinin ardından rahat bir nefes alan binlerce öğrenci şimdi gözünü AÖF sınav yorumlarına çevirdi. Sınavın ardından öğrenciler AÖF soru cevaplarını nasıldı sorusunu tartışıyor. Peki her oturum için adaylara 30 dakika verilen AÖF final sınavı soruları nasıldı, sorular kolay mıydı, AÖF sayısal bölüm soru cevapları yorumu ve AÖF sözel bölüm soru cevap yorumları haberimizde olacak. Siz de AÖF sınavı hakkında yorumlarınızı bize yazın, anında paylaşalım... Peki AÖF final sınavı soru cevapları ne zaman yayınlanacak? AÖF final sınavı oturumlarının tüm soru cevaplarının en geç 4 iş günü içinde öğrencilerin erişimine açılması bekleniyor. AÖF soru cevapları açıklandığı an haberimizde olacak. Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2018 23:46

AÖF sınavı yorumları nasıldı, AÖF final sınavı soru cevapları nasıldı, sorular kolay mıydı soruları bugün son AÖF oturumuna giren öğrencilerin gündeminde. AÖF bahar dönemi final sınavı bitti. Peki AÖF soruları nasıldı, sorular kolay mıydı, AÖF sınav yorumlarınızı yazın anında yayınlayalım. AÖF sınavı sayısal-sözel bölüm soru yorumları sayfamızda. AÖF final sınavı soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF bahar dönemi final sınav soruları ve cevapları sınavdan birkaç gün sonra aof.gov.tr adresi üzerinden erişime açılması bekleniyor. Öğrenciler, ilgili dönem veya geçmiş dönemlere ait sınavların soru ve cevaplarına ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ulaşabilirler. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir. Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

AÖF İÇİN TIKLAYINIZ

26 MAYIS AÖF FİNAL SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF final sınavı soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyiş başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF bahar dönemi final sınav soruları ve cevapları sınavdan birkaç gün sonra aof.gov.tr adresi üzerinden erişime açılması bekleniyor. Öğrenciler, ilgili dönem veya geçmiş dönemlere ait sınavların soru ve cevaplarına ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak ulaşabilirler. Sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içinde açıklanmakta olup öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmamaktadır. Sınav sonuçları aof.anadolu.edu.tr web sayfası öğrenci otomasyonundan öğrenilebilir.

AÖF SINAV YORUMLARI

Gökhan KAPLAN ingilzceyi Geçmek için ingiliz olmak lazım galiba insafsızlar insan bari 3-5 tane çıkmış soru sorar sanki çok anlıyoruz ya her sınavda başka kelimeler cümleler allahtan korkun sırf millet  bir dersten kalsın nasıl olsa  kayıt yenileme parası alırız  büt yok

Hacer: Bütün ders çalışma enerjimi aöf yedi bitirdi.Hadisten te büt yolları mı gözüküyor yoksa ?? akıbetim meçhul

Fatih Kurşun: Bugün aöf sınavını beklerken yaklaşık 1 saat telefonsuz kaldım. Instagram yok, twitter yok, mobil oyunlar yok, haberler yok. Sigaradan beter meret bağımlılık olmuş. Dedim ki "bi süre telefondan uzak mı dursam?" Sonra sınavdan çıkar çıkmaz yine telefonuma sarıldım. İrade yok bende

Yunus Erdi Cicek: Ulan Aöf yine çalışmadığım yerden sormuşsun

Doğukan K.: Bugün AÖF sınavlarıma Bismillah deyip B harfini işaretleyerek başladım

AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Sınava Girmek İçin Gerekli Belgeler

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart, yurt dışında yapılan sınavlarda T.C. vatandaşları hariç başka bir ülkenin vatandaşları için o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

AÖF ÇIKMIŞ SORULAR

Çıkmış sorulara aşağıdaki linke tıkladıktan sonra giriş yaparak ulaşabilirsiniz.  Çıkmış sınav soruları kitabınızın basım tarihiyle uyumlu olacak şekilde sunulmaktadır. Bu nedenle içerikten kaynaklanabilecek uyumsuzluğun siz öğrencilerimiz için problem yaratmaması için kitap basım tarihinden önceki yıllara ait sorular yayında değildir.

ANADOLUM eKampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak, etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir. Anadolu Üniversitesi Ders Çalışma Platformu ANADOLUM eKampüs Sistemine ekampus.anadolu.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

E KAMPÜS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

Anadolum, genel olarak Açık ve Uzaktan öğrenme hizmetini bütün bir paket halinde sunan ve modüler bir yapıya sahip olan sistematik bir tasarımdır. Bu tasarıma modüller eklenebileceği gibi ön görülen modüllerden çıkarma işlemi de yapılabilir. Normal şartlarda kurumsal olarak uzaktan eğitim hizmeti veren kurumların zamanla sistemine entegre ettiği bu yapıların bütünsel bir düzene sahip olamaması Anadolum Projesi için gerekçe olmuştur. Modüller bağımsız çalışabileceği gibi örüntülerle birbiri ile bağlı olacağı projenin temel amacıdır.

Anadolum e-Kampüs Sistemi; öğrenme ve iletişim teknolojileri üzerine odaklanarak, etkileşimi üst düzeye çıkarmayı ve öğrenen motivasyonunu artırmayı amaçlayan bir projedir. e-Kampüs Sistemi, aşağıdaki bileşenlerden oluşmaktadır: Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), Öğrenen Analitiklerinin Takibi, Canlı Ders (e-seminer) Platformu, Mobil uygulama.

AÖF SINAVLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapılan işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Bir dönemde her ders için bir ara sınav ve çoktan seçmeli dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Ara sınav; çoktan seçmeli, açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip sorular içerebilir. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje ve benzeri ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir.

Ara ve dönem sonu sınavlarının tarihleri ve uygulama esasları ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir ve öğretim yılı başında akademik takvimle birlikte ilan edilir. Sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Öğrenciler sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) iş günü içinde aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bölümünden T.C. kimlik no ve şifreleri ile giriş yaparak itiraz edebilirler. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtiraz sonuçları aynı sayfada yayımlanmaktadır.

AÖF'TEN ÜÇ DERS SINAVI ÖNCESİ ÖNEMLİ DGS DUYURUSU

Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için Üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir.

2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Üç Ders Sınavı 21 Temmuz 2018 Cumartesi aynı gün yapılacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı: 21 Temmuz 2018 Cumartesi Saat:10:00

Üç Ders Sınavı: 21 Temmuz 2018 Cumartesi Saat:15:00

Her iki sınava katılmak isteyen adaylar Dikey Geçiş Sınav merkezi ile Üç Ders sınav merkezini aynı il seçmelidirler.ÖSYM Aday İşlemleri DGS Sınav Merkezi tercihi sırasında yukarıda yer alan üç ders sınav merkezlerini tercih etmelidirler. (AKŞAM )

Harf Notu Ağırlık Katsayısı

AA 4,00

BA 3,50

BB 3,00

CB 2,50

CC 2,00

FF 0,00

G Geçer

Z Devamsız


Yorumlar