Anasayfa /  Eğitim

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM 2018 iş takvimi

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu 18 Kasım'da 3. kez sınava giren adayların gündeminde. Toplam 100 sorunun sorulduğu ALES sınav sonuçları ÖSYM iş takvimine göre 20 Aralık Perşembe günü saat 18.00'e kadar erişime açılacak.

Abone ol
Abone ol 20 Kasım 2018 19:28

ALES soru cevapları ne zaman açıklanır sorusu 18 Kasım Pazar günü sınava giren binlerce kişinin gündeminde ilk sırada. Binlerce kişinin merakla sorguladığı ALES soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından belirlenen tarihte erişime açılacak. Peki, ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanır? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı konunun detayları

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK:ALES soruları ve cevapları geçtiğimiz sınav döneminde, sınavın uygulanmasının üzerinden 2 gün geçmesiyle birlikte erişime açılmıştı. Bu dönem de sürecin böyle ilerleyeceği düşünülürse, ALES sınav soruları ve cevaplarının 19 ya da 20 Kasım tarihinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden duyurulacağı öngörülebilir.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: 18 Kasım tarihinde Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirilen ALES, ÖSYM'nin değerlendirmelerini tamamlamalarının ardından 20 Aralık tarihinde erişime açılacak.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ: Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ALES KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK: Danıştay 8. Dairesi, 2017 yılında ALES'in içeriğine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler sonrasında, 2017 öncesinde yapılan ALES sınavlarının 5 yıl boyunca geçerli olacağına dair geçici madde hükmü hakkında yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi.


Yorumlar